VIDEO – Cinci chestii cool – Ceasul din diamante, desenele lui PigCasso și proiectorul inteligent

Ei și iată-ne din nou, la ceas de seară, cu alte cinci chestii cool pe care le-am strâns de pe meleagurile internetului. Avem un ceas care o să-ți facă ochii să sclipească, se numește Hallucination și este creația designerilor de la compania londoneză Graff. Acesta costă 55 de milioane de dolari și este migălit numai din diamante rare în culori superbe: galben, roz, albastru intens, verde, chiar și portocaliu. Nu mai zic de pietrele tăiate în toate formele posibile: inimă, pară, smarald, radiant și rotund.

Următoarea chestie cool este tot din seria banilor fără număr. O să faceți cunoștință cu omul care a cumpărat cea mai scumpă insulă din lume, mai exact un paradis tropical în mijlocul oceanului. Se găsește în Hawaii și se numește Lana’i. Acum este proprietatea privată a lui Larry Ellison, CEO al grupului Oracle și cel de-al cincilea în clasamentul celor mai bogați pământeni. El  a cumpărat insula Lana’i în 2012, pentru modicul preț de 610 milioane de dolari. Cunoscută în trecut pentru plantațiile sale de ananas, insula Lanai este renumită în zilele noastre pentru cele două hoteluri de lux din rețeaua Four Seasons, pentru terenurile sale de golf și pentru reședințele de vacanță luxoase pe care le adăpostește.

Să trecem peste atâta lux și să vedem ce mai fac și oamenii mai săraci, dar deștepți, care au inventat cel dintâi elicopter cu pedale funcțional din istorie. Inginerii de la AeroVelo au găsit soluția la o întrebare veche de trei decenii: zborul vertical cu propulsie strict umană. Adică elicopterul cu pedale. În 2013, elicopterul Atlas a trebuit să zboare cel puțin 60 de secunde, la trei metri altitudine şi să rămână într-un permietru de zece metri pe zece metri, ca să fie declarat câștigător. Ceea ce s-a și întâmplat. În cele din urmă, Atlas a aterizat fără să sufere vreo zgârietură.

Aveți mai jos link-urile către toate nebuniile din această ediție. Dacă știi ceva ce mi-a scăpat, dă-mi de veste printr-un comentariu. Nu uita să te abonezi și să dai sfoară în țară despre noi, evident dacă ți-a plăcut. Cele bune!

Ceasul din diamante

O insulă de bogăție

Fă-ți tabletă din orice

Tablouri de Van Porc

Elicopterul cu pedale