Video | Cât te costă să sari cu parașuta

Te numeri printre aceia care doresc să încerce experiențe noi și cât mai multă adrenalină? Atunci s-ar putea ca un salt cu parașuta să fie ceea ce ai nevoie. Dacă ești pasionat de sporturi extreme și în general activități care pe alții îi sperie, cu siguranță ai laut deja în calcul o astfel de experiență. Deși nu am încercat până acum un salt în gol, sunt sigur că nu se compară nimic cu senzația de “cădere în gol” când simți că nu ai nici un fel de control, ca mai apoi să te simți în perfectă siguranță să să te bucuri de pesaj în minutele următoare cât durează zborul cu parașuta. Și după cum spun cei care au facut-o deja, saltul cu parașuta este o experiență care dă dependență și vei dori să o faci de mai multe ori. Așa se face că unii fac asta din pură pasiune și au transformat asta într-un mode de viață.

Dacă îți făceai cumva griji că vrei să sari cu parașuta și nu ai unde, ei bine stai liniștit. În România există mai multe cluburi unde poți experimenta un astfel de salt. Găsești astfel de centre în București, Constanța, Brașov și Cluj-Napoca. În plus, o astfel de experiență nu poate trece fără câteva poze și un filmuleț, nu? Ei bine, majoritatea cluburilor oferă pachete ce conțin servicii de foto și video, astfel că te poți lăuda la prieteni și familie cu experiența trăită. Însă, mai important decât atât să păstrezi pentru posteritate gestul tău. 

Evident, mai ai și varianta pentru avansați. Adică să urmezi anumite cursuri și să sari cu parașuta singur. Poți alege fie cădere liberă accelerată, fie salturi cu deschidere automată.