Video | Cât te costă să devii medic

Episodul de astăzi este dedicat unei meserii nobile, una pe care mulți își doresc să o urmeze. Și care, din păcate, la noi nu este apreciată la adevărata ei valore. Chiar dacă se încercă prin diferite proiecte independete dezvoltarea sistemului de sănătate publică, de cele mai multe ori ne lovim de nepăsarea autorităților. Proiecte precum, Bursa de fericire, despre care am vorbit, sunt doar o fărâmă din ceea ce este nevoie pentru a avea un sistem de sănătate sănătos și cu care să ne mândrim. Totuși, tinerii nu se lasă descurajați de asta și în fiecare an facultățile de medicină au candidați din ce în ce mai mulți.

Știi și tu că, pe lista scurtă a meseriilor pe care ni le alegeam atunci când eram întrebați ce vrem să ne facem când vom fi mari, meseria de medic era la loc de cinste. Vorbim, astăzi, la “Prețul corect” despre cât costă să devii medic generalist, dentist și farmacist. Ca de obicei, luăm pe rând toți pașii încercând să acoperim cât mai bine toate costurile. Îți spun de pe acum, datele prezentate sunt culese de la prieteni și cunoștinte care au absolvit o astfel de facultate. Deci, vorbim în cunoștință de cauză. Daaar, dacă ne-a mai scăpat pe ici pe colo ceva este și pentru că am găsit enorm de multe variante în ceea ce privește costurile.

Dincolo de toate neajunsurile, piedicile care ți se pun în cale și mai ales dincolo de dificultatea în sine, te încurajez să-ți urmezi visul, să lupți pentru el, iar în final să devii un medic profesionist și să ne faci bine. O să avem nevoie cu toții!