Video | Cât costă un test pentru COVID-19

Astăzi abordăm un subiect serios și zic eu de mare interes – cât costă un test pentru noul coronavirus SARS-CoV-2. Înainte să intrăm în subiect să lămurim câteva aspecte despre boală și virus. De pe site-ul Societății Române de Microbiologie aflăm despre coronavirusuri că sunt sunt o familie numeroasă de virusuri care se găsesc atât la animale, cât și la oameni. Unele infectează oamenii și sunt cunoscute ca fiind cauza unor boli, de la răceala comună la boli mai severe, cum ar fi Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și Sindromul respirator acut sever (SARS). COVID-19 este un coronavirus nou, adică o nouă tulpină de coronavirus care nu a fost identificată anterior la om.

Febra, tusea uscată și oboseala sunt cele mai frecvente simptome ale COVID-19 asociate cu unele simptome mai puțin frecvente cum ar fi durerile, congestia nazala, conjunctivita, cefaleea, durerile de gât, diareea, pierderea simțului gustului și a mirosului, eruptiile cutanate și înroșirea degetelor de la mâini si picioare. Cum se transmite noul coronavirus? La fel ca toate celelalte virusuri care produc infecții respiratorii pe cale respiratorie prin picăturile de secreție produse când persoana infectată stranută sau tușește, prin contactul apropiat cu persoana infectată sau prin atingerea suprafețelor contaminate. 

De aceea este necesar, din respect pentru tine, dar mai ales pentru ceilalți, să porți mască de protecție, să eviți aglomerările și, evident, dacă știi că ai luat contact cu un posibil infectat să iei toată măsurile ce se impun. Este dreptul tău să nu crezi sau să nu te temi, dar ai obligația morală față de ceilalți și să le respecți sănătatea și integritatea fizică! După această scurtă introducere, dar esențială, zic să trecem mai costuri. Mai trebuie să precizez faptul că acest clip nu are scop comercial și nu recomandăm un spital sau un serviciu anume – scopul este pur informativ. Așadar, haideți să vedem împreună care sunt costurile: