Video | Cât costă o piscină

Cu toate că vremea încă nu ne permite să ne bucurăm de ele, cu toții visăm la momentul în care ne vom relaxa la piscină. Fie că îți place să înoți, ori să pierzi minute în șir în apa caldă scăldat în razele soarelui, timpul petrecut la piscină este cu siguranță cel mai așteptat momentul al verii. Mai ales după o iarnă lungă, friguroasă în care majoritatea activităților s-au desfășurat la interior. Și chiar dacă au fost momente în care ai mers la o piscină la interior, nimic nu se compară cu plăcerea de-a sta pe marginea apei în bătaia soarelui.

Nu știu tu, dar eu am visat mereu să am propria mea piscină de care să mă bucur toată vara și la care să tânjesc toată iarna neputincios din confortul casei. Un fel de vacanță pe care o aștepți tot anul și de care te bucuri din plin. Însă, până să ajung să pot lua în calcul investiția într-o piscină, m-am gândit să vedem împreună cam ce costuri implică. Sincer, cheltuielile m-au surprins din multe puncte de vedere, mai ales că nu mă așteptam la asemenea costuri. Și, la fel ca în multe cazuri, omitem aspecte importante, mai ales când vine vorba de cheltuieli. O piscină nu necesită doar o investiție inițială, ci atrage după sine și cheltuieli anuale foarte mari. Asta în cazul în care alegi una personalizată, din beton, creată după ideile și dorințele tale. Ceva mai ieftină și mai ușor de întreținut este o piscină supraterană, cu cadru metalic. Nu doar că este ușor de instalat și necesită cheltuieli ulterioare mult mai mici, dar și costul de achiziție este mult mai mic. Însă există o mulțime de dezavantaje. În primul rând dimensiunile. În general, cele rotunde supraterane nu au o adâncime mai mare de un metru și jumătate, asta în cel mai bun caz. Una accesibilă, cu un cost de aproximativ 1000 de lei nu are nici un metru înălțime. Deci nici vorbă de înot. Însă, pentru plăcerea de-a te bălăci pe timpul verii și pentru a-ți îndeplini visul este o variantă de compromis.

Fără alte introduceri, hai să vedem împreună ce costuri implică. Asta în cazul în care iei în calcul o astfel de investiție și nu știi de unde să începi: