VIDEO – Când primește telefonul tău Android 11

Regula numărul unu al producătorilor de telefoane este că telefoanele lansate ”anul acesta” vor fi primele care primesc noua versiune de Android. În cazul lui Samsung, Note 20 Ultra, Note 20 și apoi seria S20 vor fi primele care beneficiază de update. Apoi vin producătorii care sunt cei mai activi în acest domeniu, cum ar fi desigur Google cu Pixel, Xiaomi mai nou cu modelele de top, Oppo și Realme. Sony este și el pe lista scurtă, la fel și Motorola, Moto și Nokia. Cei din urmă folosesc Android One și le este mai ușor pentru că nu au un sistem de operare complex de modificat, nu au servicii auxiliare cum este Samsung Knox și vor trece rapid peste noul sistem de operare cu o interfață personalizată.

Cei care își cumpără un telefon la abonament au de așteptat puțin mai mult. De obicei update-urile vin ceva mai greu sau chiar deloc pentru aceste telefoane pentru că și operatorul de telefonie are o suită de software pe care o va include în acest update. Așa ne-a obișnuit și e în avantajul lui să includă și pachetele lui de aplicații.

Lista este foarte lungă, și deși mi-am notat-o pe hârtie te invit să vezi acest clip ca să înțelegi și de ce vei primi update-ul mai devreme sau mai târziu.

De unde mă informez pentru update-uri:

Pocket Lint – Încă ok pe informație, deși cam subiectivi

Gsmarena – Vechi și la curent, se cam grăbesc în ultima vreme la specificații

Android Authority – Vechi da buni, nu perfecți

Sammmobile – Tot ce ține de Samsung, mai ales la firmware-uri și update-uri

Twitter – Vezi articolul cu leak-uri, de la bățieții aceștia știu ce e mai noi în materie de Android sau Apple.