[VIDEO] BMW M2 – test pe circuit și șosea

Am fost super-entuziasmat atunci când am aflat că o să conduc M2 pe Hungaroring. Am fost super-entuziasmat și după test. Acum, când scriu textul, au trecut vreo trei săptămâni de la minunata deplasare. Pulsul mi-a revenit la normal iar energizantul s-a potolit, așa că am timp să-mi reconsider senzațiile trăite la volanul lui BMW M2.

Și nu s-a schimbat nimic. O să zic din nou că este cel mai bun M pe care BMW l-a făcut în ultimii 20 de ani. Și te las să nu fii de acord cu mine. De-asta trăim în democrație.

M5-ul lui George, care e de vânzare, este o minune tehnologică. Motorul este un spectacol. Dar, dacă încerci să mergi la limită cu el, ajungi subiect de știre. V8-ul de patru litri de pe E90 se aude bine. Mașinărie de ucis cauciucuri și respectul de sine când mergi la limită. Mă gândesc și la generația E46, dar altceva în afară de CSL nu-mi vine în minte. Rămân 1M și M5 E39. Până azi.

M2 este simplu. Motor puternic în față, tracțiune spate. Cu toate acestea, nu e un criminal în serie pe jante de 19 inch. E fun. Și ușor de condus chiar și pe Valea Prahovei, pe Transfăgărășan sau orice alt drum care scoate derbedeii din noi. Și te poți distra fără să depășești limita legală de viteză. E mașină de zi cu zi.

Problema e prețul. Poate că e un pic cam scump. Cel puțin față de Focus RS, care e și el foarte spectaculos. Și știe să facă drifturi.

Am sunat la o reprezentanță BMW și mi-au spus că dacă dai comandă acum pentru un BMW M2, ajunge la anul în iunie. Un cititor din Marea Britanie ne-a scris că lui i s-a spus 2019, pentru volan pe dreapta.

Te las acum cu testul meu cu BMW M2 pe șosea și circuit. Crezi că o să ajungă future classic?