VIDEO | Cu barbă și fără barbă

În epoca hipsterelii bărboase, în care părul patriarhal de pe chipurile românilor consumatori de quinoa și de pornografie etică este tratat mai regește decât regii din povești și mai împărătește decât Leo din Strehaia, eu mă încăpățânez să rămân de modă veche. Adică să-mi îngrijesc prin metode deprinse bătrânește alea trei fire de mustață și de cioc pe care mi le-a lăsat moștenire genetică domnul Ursu senior. Mașina de ras, pămătuful și spuma rămân sfinte pentru mine, iar, dacă nu mi-ar fi teamă de apropierea periculoasă dintre oțelul ascuțit și carotidă, briciul mi s-ar părea oricând o opțiune cool. Dar n-am încredere nici măcar în mâna mea de chitarist…

Colegul meu Răzvan, însă, cu ani mai puțin și cu barbă mult mai rară decât a mea, a vrut să facă însă un nou experiment pe oameni, iar dintre cele șapte miliarde de viețuitori ai planetei albastre, m-a ales din nou pe mine. A vrut să efectuăm o scurtă comparație între uneltele caznelor de bărbierit clasice și aparatele moderne, născocite după ce Inna și-a lansat cel din urmă hit. Dintr-o cutie fistichie, a scos el un aparat care-mi amintea de tricorderele din Star Trek sau de săbiile laser ale lui Kenobi și Skywalker. Mai ales că, asemenea săbiilor de Jedi, și aparatul ăsta avea un singur buton. Laser, frate! Sau aproape. Panasonic.

Si cum viitorul e al tineretului, tot al tineretului să fie și mașinăria asta electronică de mi-a dat senzația că omul care tunde iarba s-a micșorat, a luat niște amfetamine și s-a apucat să-mi patruleze modesta barbă. Deci s-o folosească Răzvan sănătos, când s-o îndura să-i crească și lui ceva păr pe față!

Nu mă-nțelege greșit, totuși! O să accept aparatul, dacă mi-l faci cadou de ziua mea…

Aparat oferit de mypanasonic.ro