VIDEO – Audi Q3, bebelușul Qute

Audi Q3 este ca un iPhone. Nu-ți pasă de ce motor are sub capotă, de cutie. Trebuie să meargă de la A la B, cu niște muzică în surdină, redată de pe… iPhone. Dacă vrei să consume puțin îți iei diesel. Dacă nu-ți pasă în general, îți iei tot pe motorină, că asta îți recomandă dealerul pentru că e mai scump și îi merge lui mai bine.

Q3 nu e pentru off-road. Ci pentru doamne și domnișoare care-și doresc o mașină cât de cât chic, confortabilă, cu loc pentru cumpărături și să emane acea imagine de mașină sigură. Cam ciudat totuși, forma asta de SUV-uri nu-i pentru off-road ci că-s ca un magnet pentru sexul feminim.

Audi Q3 nu e deloc o mașină rea deloc. Dacă treci peste design primești cam cea mai bună mașină făcută pe platforma PQ5. Confort la superlativ, Q3 e plăcută la drum lung, suspensia compensează orice denivelare iar pe impoerfecțiunile drumul nu ajung în habitaclu. Pe drumurile virajate stă excelent, cu un ruliu foarte mic. Motorul de puțin peste 180 de cai putere trage bine ajutat de și cuplul unui motor diesel de 2 litri. Cutia, același S-Tronic, adică DSG, schimb rapid, cu mici smucituri ocazionale când pleci ferm de pe loc. E normal.

Ce-mi place e că mașina se păstrează bine după ani și ani, vorba melodiei. Mașina testată de noi vine de la www.LeasingAutomobile.ro.