VIDEO – Am instalat WINDOWS 11 – Cum arată

În mai puțin de 48 de ore Microsoft va anunța noul sistem de operare, Windows 11. Da, știu, acum vreo cinci ani Microsoft spunea că Windows 10 va fi ultimul sistem de operare pe care îl vor lansa și că ce va veni de atunci încolo vor fi doar update-uri. Nu înțeleg motivul pentru care acest ”update” se numește Windows 11 însă probabil departamentul de marketing a considerat că este necesar. Nu ar fi interesat pe nimeni ”Noul Update Major de Windows” dar Windows 11 deja trezește niște semne de întrebare.

Sunt sigur că nu au făcut modificări majore la modul cum este construit și cum funcționează, deși din câte am văzut pe internet este mai bine optimizat să folosească instrucțiunile noilor procesoare de la Intel din generația a 11-a. Da, acestea vor fi mai rapide și mai performante pe Windows 11 față de Windows 10. În rest, ce observăm la prima vedere este un meniu nou de start, mai curat, mai simplu de utilizat și mai familiar. L-am văzut la Apple pe MacOS și multe din elementele noi de pe Windows 11 parcă sunt luate de acolo.

Apropo, noi am luat o versiune beta a lui Windows 11 și am ajuns pe niște canale puțin mai gri ca să o instalăm. Nu îți voi lăsa link-ul aici pentru că sunt sigur că Microsoft l-a dat deja jos, și nici nu îl vom uploada la noi pe site din același motiv. Nu vrem să ajungem pe lista neagră a celor de la Microsoft.