Unde mănânci un steak bun în București?
Nu știu alții cum sunt, dar pentru mine ziua de luni este cea mai urâtă zi din an, așa cum spun de multe ori. Nu e mereu așa, sunt și începuturi de săptămână norocoase în care primesc misiunea de a părăsi biroul pentru un steak promițător. Coincidență sau nu, fix asta s-a întâmplat acum. Și-așa am ajuns la Dabeef.
De noul restaurant dai în Agora Floreasca și înlocuiește grecescul Yasou. Înainte să-ți scriu mai multe despre Dabeef, trebuie să îți zic și de Agora Floreasca, care este o piață alimentară gourmet cu o zonă de food court. Găsești aici multe restaurante, cafenele, băcănii, dar și un salon de coafură și un magazin de parfumuri. Este o destinație unică într-un București cu multe centre comerciale.
Așadar, alături de Codrin și Andrei am ajuns la Dabeef, un steakhouse veritabil și cu un motto pe măsură: “Meat and Eat”. Un mesaj scurt, din care înțelegi perfect ce te așteaptă. Interiorul restaurantului este unul clasic, tipic unui steakhouse, aerisit și foarte primitor. Pe lângă interiorul generos, Dabeef are și o terasă, dar și câteva mese în interiorul Agora Floreasca. Evident, produsul care predomină meniul este vita, dar au și o secțiune denumită multicusine în care găsești câteva produse din marile bucătării ale lumii.
Ce ne-am comandat? Deși toți trei voiam să alegem o friptură, am zis că ar fi mai bine să comandăm trei feluri diferite și să împărțim. Eu am ales New York Steak, Codrin un Gyros, iar Andrei House Burger. Fără doar și poate, cea mai bună alegere a fost friptura mea. Nu de alta, dar într-un steakhouse te aștepți ca friptura de vită, preparată medium rare, să fie excelentă. Și a fost! Suculentă, proaspătă și extrem de fragedă. Am încercat de mai multe ori vită, preparată în diferite moduri, aceasta fiind una dintre cărnurile mele preferate și pot spune cu ușurință care este diferența dintre o carne proaspătă, de calitate și una congelată sau tăiată în urmă cu mai multe zile. Sunt mare fan vită, dar ca oricare dintre noi, nu-mi place când este nevoie să mestec minute în șir carnea, indiferent dacă este gătită rare, medium rare sau well done. O friptură bună, de calitate, se va simți la fel de bună gătită în orice fel. Evident, nu vorbim aici de tehnici greșite de gătire. Însă, de la un restaurant de calitate, cu atât mai mult de la un steakhouse, te aștepți ca friptura să fie perfectă. Și a fost!
Și burgerul lui Andrei a fost foarte bun pentru că evident carnea a fost gătită excelent. Alături de chiflă, sosuri și restul de topinguri, un burger corect este încununat de carne. Proaspătă, suculentă și cu un raport ideal între grăsime și carne. Despre Gyrosul lui Codrin nici nu știu ce să spun… l-a devorat până să apuc să-l întreb cum i se pare. Deci, a fost bun și acesta. Și ce-ar fi un burger, o friptură sau un gyros fără o garnitură pe măsură. Fie că vorbim despre cartofi prăjiți, copți sau salată, toate trebuie să fie în armonie perfectă cu preparatul principal. Atât cartofii mei copți, cât și cei prăjiți ai lui Andrei și Codrin au fost foarte buni. Gust autentic, așa cum îmi plac mie copți direct în coajă și preparați din cartofi proaspeți.
În concluzie mă bucur că avem încă un steakhouse în București, unul cu preparate foarte bune, pe o stradă pe care personal o îndrăgesc foarte mult. Nu rămâne decât să salivezi la pozele de mai jos și să-ți faci o rezervare cât mai repede. Poftă bună!:)