VIDEO – TU CREZI TOT CE SCRIE PE INTERNET?

Adevărul nu se găsește pe internet!

Dar asta cred că știai deja. Sper. Sper din suflet că nu cauți sfaturi medicale pe internet ci apelezi la un doctor. Și mai sper că nu iei drept bune toate sfaturile de pe internet, mai ales din domeniile în care nu te pricepi. Tehnologia este unul din domeniile populare pe tema cărora se scriu zeci de mii de articole și se filmează mii de clipuri în fiecare zi. Legat de impresiile reviewerilor nu mă leg, și noi facem review-uri și le respectăm munca celor care o fac cu pasiune și după ce se documentează.

Există însă anumite tipuri de clipuri construite doar pentru trafic. Nimic rău în asta, din nou, doar că oferă niște sfaturi care sunt total lipsite de sens, sau bazate pe tehnologia de acum 15 ani. Sfaturi care nu mai sunt deloc valabile sau pur și simplu sunt scornite la o șuetă a ”băieților de la IT” care nu mai știu cum să facă mișto de colegii din companie, mai atehnici. Adică mai necunoscători în ale tehnologiei.

Nimeni nu s-a născut învățat!

Nici măcar noi nu ne-am născut învățați. Nici măcar nu am făcut o facultate de profil. Pur și simplu ne-au plăcut ”gadget-urile” și am învățat tot ce am putut despre ele.

În video-ul de mai jos o să vă explic de ce nu e bine să îți ții bateria laptop-ului în frigider sau de ce ecranul laptop-ului nu se va strica de la soare. Ori de ce procesorul laptop-ului nu va exploda dacă îți stresezi laptopul să pornească mai repede. ”Îți stresezi”… nu prea știu cum ai putea face asta. Un computer pornește la fel de repede indiferent dacă apeși de 100 de ori enter la pornire sau nu.

Las mai jos și clipul care m-a inspirat iar sfatul meu este simplu: Nu crede tot ce citești sau vizionezi pe internet. Și acolo scriu sau filmează tot oameni, și nu toți sunt la fel de bine informați. Și da, accept orice critică constructivă legată de clipurile făcute de noi, atâta vreme cât nu vin cu răutate sau cu injurii.