Cinci tipuri de încălțări #deiarna

Când vine vorba de încălțăminte, bărbații au multe variante din care pot alege, atât pentru sezonul cald, cât și pentru momentele în care mercurul din termometre coboară amenințător de mult. Dacă frigul este și inamicul tău, pe lângă o parka îmblănită, un fular și mănuși, este important să porți ceva care să protejeze și picioarele. Mama și bunica nu te cicăleau degeaba, atunci când îți aminteau că „frigul de la picioare te ia”.

Ghete

0003

Cele mai agreate de bărbați, ghetele sunt potrivite atât iarna, cât și toamna ori primăvara. Există mai multe tipuri de ghete, în funcție de nevoi. De la cele care acoperă glezna și care nu sunt îmblănite, până la cele îmblănite sau care trec deasupra gleznei, ghetele sunt cea mai populară alegere în rândul domnilor. Nici nu-i de mirare. Ghetele sunt cea mai versatilă alegere

Bocanci

timberland_cavaleria.ro

Varianta mai masivă a ghetelor, cu talpă înaltă, antiderapantă, toc proeminent, cu ținte și catarame în cazul modelelor rock. Cel mai popular model de bocanci este cel produs de Timberland, ușor de recunoscut după culoarea galben-muștar și după clasicul deja detaliu de piele din zona superioară. Bocancii sunt potriviți pentru țintute de stradă, însă fac față cu brio și unui drum la munte prin zăpadă. Totuți, dacă alegi să te aventurezi prin nămeți, alege o pereche de bocanci specială pentru munte, cu crampoane și întărituri care susțin glezna.

Cizme

0001

Există două tipuri de cizme: cele derivate din ghete și cele asemănătoare cu botinele. Primele seamănă mult ghetele, doar că nu au șireturi, spre deosebire de cele provenite din botine, care se diferențiază exact prin șnururi.

Cizmele înalte sunt potrivite pentru vremea ploioasă și pentru zăpadă, datorită faptului că sunt înalte, din piele și izolează bine piciorul.

Deși sunt asemănătoare, cizmele chukka și modelele desert boots se diferențiază prin anumite detalii:

  • Talpadesert boots au o talpa de crep (cauciuc natural), în timp ce varianta chukka are talpă din piele sau din cauciuc.
  • Cusătura laterală – la cizmele de deșert, acestea vor fi întotdeauna vizibile, însă nu și la chukka, unde cusăturile sunt complet ascunse sau foarte puțin vizibile, în funcție de producător.
  • Șireturile – fiind un pantof casual, șiretul cizmelor de deșert va fi întotdeauna un pic mai gros, similar cu șireturile de pantofi sport. La chukkas, șireturile vor fi întotdeauna rotunde și un pic mai subțiri decât cele de pe cizmele de deșert (la fel la ca la pantofii Oxford).

diferete_dessert_boots_chukkas_cavaleria.ro_difference_boots

Cizmele de deșert sunt alegerea potrivită pentru ținute mai casual, grație cusăturilor la vedere și tălpii de crep, în timp ce la chukkas merge mai bine să asortezi un costum.

Botine

0004

chelsea_boots_barbati_cavaleria.ro

Varianta de iarnă a pantofilor loafers, aceste modele sunt fără şiret şi prezintă un elastic în zona gleznelor, ceea ce le face confortabile și ușor de încălțat. Cele mai populare botine sunt cele tip Chelsea din piele întoarsă. Merg foarte bine cu blugi deschiși la culoare, dar și la un costum de lână. Sunt potrivite pentru ținutele de stradă, așa că nu te aventura cu ele prin zăpadă sau la munte. Talpla nu prezintă crampoane ori model antiderapant, iar pielea întoarsă este foarte sensibilă, se pătează și nici nu este impermeabilă.

Sneakers

0002

Pantofii sport înalți sunt printre cele mai populare încălțări, atât în sezonul rece, cât și în cel cald. Pentru că sunt comozi, ei oferă o stabilitate bună a piciorului și sunt ușor de asortat la ținute casual, reprezintă o primă opțiune atunci când vine vorba de încălțări pentru sezonul rece. Sneakers și jacheta bomber reprezintă alegerea tinerilor, în vreme ce bărbații aleg botine Chelsea și jacheta Harrington.

CONCLUZIE

Indiferent de vârstă și de stilul vestimentar preferat, ai o gamă largă de opțiuni. Îți recomand să mergi într-un magazin și să încerci fiecare model prezentat de mine. Cu siguranță vei descoperi ceva pe gustul tău. Dacă ești dintre aceia care poartă mereu doar ghete, îți recomand să încerci și o pereche de botine. Eleganța pe care o oferă acestea sper să te convingă. De asemenea, încercă și o pereche de sneakers, cu sigurață vei găsi un model să te atragă. Îți recomand să eviți pantofii stridenți, cu ornamente din catarame metalice aurii, ținte, blană, aripi, cozi și altele, cum ar fi Jeremy Scott pentru Adidas.

tinuta_cavaleria.ro_black_incaltari_razvan