Telefonul perfect pentru poze de portret – OPPO Reno 4 Lite

Anul acesta am testat o mulțime de telefoane și gadget-uri, atât de multe încât nu reușesc să mai țin minte toate specificațiile. Puține dintre ele reușesc să mă impresioneze la modul general, adică să aibă toate funcțiile și specificațiile pe care mi le doresc. Dar, o mică parte dintre acestea vin cu o caracteristică care mă surprinde constant. OPPO Reno 4 Lite este un astfel de produse. Atuul lui este fotografierea și filmarea cu mod portret, atât pe camera principală cât și pe cea frontală.

 

Cât costă?

Este important prețul, mai ales când vorbim de telefoane cu o cameră bună. Undeva pe la 1500 de lei în funcție de magazin și vine cu 8 GB RAM și 128 de GB stocare. Ai citit bine, 8 GB RAM ca să nu ai nici un fel de problemă cu prea multe aplicații deschise și pentru o experiență de navigare cât mai fluidă prin meniu, chiar dacă în spate rulează două jocuri și trei conturi de social media. Și dacă am intrat deja în zona de specificații, îți mai spun că și stocarea este foarte rapidă, UFS 2.1. Concurează în această privință cu telefoane de top de anul trecut și este importantă mai ales atunci când ai o galerie de imagini mare și vrei să o încarci repede ca să postezi pe Instagram poza de săptămâna trecută.

Cât ține bateria?

Destul de mult și se încarcă și repede. În 30 de minute ajungi deja la 50%. Capacitatea de 4000 mAh ar trebui să ajungă pentru toată ziua de muncă. În plus, spre deosebire de multe alte telefoane capabile, încărcătorul rapid vine deja în pachet.

Mai vreau să spun ceva despre ecran

AMOLED de 6.43 inci cu 2400×1080 pixeli. Cuvântul cheie este AMOLED, o tehnologie pe care o vedem pe mai mult pe telefoanele de 1000 de euro este și pe un produs de 1500 de lei. Acesta este și componenta cea mai scumpă a unui telefon și sunt surprins că au reușit să țină prețul atât de jos. Rezoluția este excelentă pentru diagonala lui și mai este acoperit și cu Gorilla Glass 3, preferatul meu în termen de rezistență la șocuri și zgârieturi.

Vorbeam la început de cameră

Ce îl face special pe Reno 4 Lite este senzorul de 48 de Megapixeli, acel senzor pe care îl știm deja de la multe alte telefoane și care, cu o implementare bună de software va face minuni. Pe lângă acest senzor cu foarte mulți pixeli, mai avem alți doi senzori dedicați pentru adâncime, adică cei care ajută telefonul la afectul acela de ”blur” care te înconjoară la pozele de tip portret. Motivul pentru care sunt doi și nu unul, ca pe oricare alt telefon, este simplu: unul se ocupă de foto iar celălalt de video. Fiecare cu pătrățica lui de procesare și astfel rezultatul este ca cel din galeria de imagini de mai jos.

Bine, dacă număr corect, sunt trei senzori de adâncime pentru că și camera de 16 Megapixeli de pe față are unul asociat. Frumos, frumos, iar exemplul cel mai bun îl poți vedea în clipul lui George de aici!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by George Buhnici (@gbuhnici)

Și ca pachetul să fie cât mai complet, ai și o cameră UltraWide de 8 Megapixeli cu care poți face cele mai creative fotografii. Mi-a plăcut întotdeauna perspectiva mai largă. Atuni când te apropii însă de un produs acesta intră și mai mult în centrul atenției.

GALERIE IMAGINI OPPO RENO 4 LITE

Accesorii? – OPPO Enco W31

Accesoriul preferat pentru acest telefon sunt OPPO Enco W31, cea mai accesibilă pereche de căști True Wireless de la un brand de renume și din impresiile noastre stau foarte bine în urechi și se conectează repede cu telefonul sau cu laptop-ul. Autonomia este în linie cu ce mai găsești pe piață, aproximativ 3 ore pe căști și încă 9 ore cu carcasa cu baterie inclusă. M-au impresionat joasele, deși la prima vedere nu crezi că au de unde să miște atât de mult aer însă o fac și o fac chiar la un nivel neașteptat de bun.

Prețul? 399 lei sau chiar mai puțin în funcție de magazinul de la care le cumperi.