Lenovo Legion Y740

Așa începe 2019, cu unele dintre cele mai puternice laptop-uri, sisteme, monitoare și periferice de gaming, hardcore ce mai! Cel mai sexy și unul dintre cele mai performante laptop-uri de gaming l-am găsit în standul de la Lenovo și este un Legion Y740. De ce îmi place atât de mult? În primul rând pentru design, este mult mai simplist și mai elegant ca generațiile anterioare. Pe scurt, nu are tot felul de briz-briz-uri care îi atrag doar pe puștii de 10 ani. Acum poți să te joci mai discret la birou fără să te eticheteze colegii drept ”gamerul satului”. Deși ei nu știu câtă plăcere și relaxare pierd.

Legion Y740 este în primul rând mult mai subțire la doar 20 mm, și mai ușor, pleacă de la doar 2.2 kilograme, și estre construit integral din aluminiu. Asta, cu ajutorul ventilatoarelor mari, și a sistemului de răcire bine gândit care ia aer din laterală și îl scoate pe fantele din spate îl va ține tot timpul la cea mai bună performanță. Fără să ți se imprime pe picioare atunci când îl folosești ca pe un laptop.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Configurația hardware este, așa cum ne așteptam, de top. Procesor intel i5 sau i7 din generația a 8-a, acele procesoare cu H, mai puternice, până la 32 GB DDR4 chiar cu overclocking și o placă grafică din ultima generație RTX 20170 MaxQ. Adică placa aceea cu performanțe apropiate de cea de desktop.

Iar asta nu e tot, display-ul este FullHD de 15 sau 17 inci după preferințe și va avea și 144 Hz, G-Sync și eventual și Dolby Vision HDR. Gata, e bun pentru orice fel de gaming dar și pentru Netflix atunci când te plictisești. Tu sau jumătatea ta mai bună.

Desigur, avem o tastatură iluminată, un touchpad decent dar care va fi ignorat total de un gamer serios care va folosi un mouse, tot de gaming. Da, are și Lenovo așa ceva, și e chiar sensibil pe un monitor de 144Hz. Plus că are și greutăți dacă vrei să îl personalizezi și mai mult. A, și RGB, cum am putut să uit de RGB.

Lenovo Legion Y740 va fi disponibil foarte repede și la noi în țară, atât cel de 15 inci cât și cel de 17 inci. Nu ți-am spus că există și unul de 17 inci, cu RTX 2080 MaxQ? Nu e nimic, știi acum.

Lenovo Legion Y44W

Și dacă tot vorbeam de monitor de 144 Hz, acesta este un monstru din toate punctele de vedere. Are ”doar” 43 de inci, adică cam cât televizorul pe care l-ai cumpărat acum 2-3 ani și era cel mai mare de pe raft. Cum evoluează tehnologia, nu? Acum monitoarele au diagonala televizoarelor de acum 3 ani.

Rezoluția este una atipică, 3840×1200 de pixeli, un fel de 4K dar pe jumătate. Asta e totuși bine, sunt puține plăci grafice, și foarte scumpe, care pot rula un joc la o rezoluție 4K și la 144 fps-uri. Așa, monitorul va fi compatibil și cu sistemul tău de anul trecut și nu o să te arunce la cheltuieli majore. Știm însă că redarea culorilor este una foarte bună, adică 99% din sRGB și compatibilitate cu standardul HDR400. Ce spuneam mai sus? Netflix.

A, desigur, mai este și curbat. Îmi place că standul pe care se așează este foarte robust, permite mișcări în toate părțile și poate fi și ridicat ca să îl poziționezi mai bine pe birou, în fața ochilor tăi care vor fi bombardați cu cele mai bune jocuri din 2018.

Și dacă totuși vrei să îl folosești și pentru Netflix, deși la cât de lat este cred că te-ai putea juca și uita la film în același timp, are și o boxă Harman Kardon la baza piciorului, de doar 20W în total.

Îmi place, chiar îmi place, mai ales că are și USB-C, și cred că o să îl cerem și noi la review, știu pe cineva care s-ar bucura tare mult :) Apropo, va fi disponibil în luna februarie și la noi, la un preț aproximativ de 1200 Euro. Ups, nu e ieftin, dar cred că va fi singurul monitor pe care îl mai cumperi de acum încolo Așa este de părere și Stephen Miller, Product Manager-ul de la Lenovo cu care am vorbit la lansare. Asta cel puțin până apare unul invizibil, din acela îmi doresc și eu.

Desktop-uri Lenovo Legion T530, T730, C730 și C530

Acum, dacă nu te interesează laptop-urile de gaming avem și desktop-uri din această cateorie. Bine sunt două categorii, Tower T530 și T730 și Compact C530 și C730. Cel mai mic pe care l-am văzut era desigur și cel mai performant, pentru puterea demonstrației. Un Intel i9 9900K și un RTX 2080 Ti. Restul e istorie, pentru că se poate.

Apreciez totuși că cel mic are și mâner, e mai ușor de transportat așa de la un LAN party la altul. Chiar, nu am mai fost la un LAN Party de când s-a inventat această activitate, poate ar trebui să facem ceva în privința asta.

La capitolul periferice stăm destul de bine, avem o tastatură, un mouse și o pereche de căști de gaming, și după ce le-am pipăit câteva minute aprob că sunt de calitate. Testul suprem va fi făcut într-o sesiune mai lungă de gaming. Poate cu acel monitor în fața ochilor mei.

Acestea sunt noutățile hardware din segmentul de gaming Lenovo Legion. Ca să fii la curent cu noutățile urmărește-ne pe Instagram și pe Facebook iar dacă ți-a plăcut acest clip, dă-un like, un share pentru prieteni și turtește clopoțelul de notificări. Numai bine!

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.