E doar un preview, pentru că review-ul complet va veni din mânuțele și din experiența lui Marian și a lui George. Mă bucur însă că am reușit să le testez și să înțeleg unde a ajuns tehnologia cu aceste două modele. De aceea, vă rog nu fiți foarte duri în comentarii, deși știu că merit câteva atenționări :)

Apropo, sunt două mașini total diferite. Hyundai Nexo funcționează pe hidrogen iar Kona direct cu energie electrică și din păcate, doar ultima va fi disponibilă la noi în țară, undeva pe la finalul acestui an. Nexo are nevoie de stații de încărcare cui hidrogen și doar Norvegia este, din câte știu, capabilă să populeze țara cu astfel de stații.

Nexo este într-adevăr ceva deosebit. Iese puțin mai mult din sfera mașinilor ecologice și poate acesta este motivul pentru care este prima despre care vorbesc. Din punct de vedere tehnologic este mai surprinzătoare decât orice alt model electric. Aproape 800 km autonomie nu e de ici de colo și dacă în următorii cinci ani tehnologia se dezvoltă suficient de mult probabil o vom vedea și la noi pe străzi! Probabil, pentru că e nevoie de o investiție semnificativă în panouri solare și electroliză ca să generezi hidrogen.,

Kona electric este însă primul SUV de categorie mică, adică un concurent pentru X1 care probabil din iarnă va putea fi observat și pe străzile din România. 482 de km autonomie testată mi se pare suficient pentru orice drum mai lung la noi în țară. 312 dacă vorbim de modelul cu o capacitate mai mică care va pleca, probabil, de la 35.000 de euro. Este doar estimare pentru că încă nu este disponibil la noi, însă prețurile din afară cam pe acolo se situează. Fără prima de 10.000 de euro pe care o oferă statul pentru mașinile electrice.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

6 Comments

 1. 1
 2. 3
 3. 5

  Concurent pentru x1?
  are dimensiuni similare cu un Tucson, daca vrei sa-l compari cu un model de la Hyundai.
  Dar…

  • 6

   Din experiența mea limitată cu toate modelele de mașini, da, așa l-aș vedea, ca dimensiune și ca preț. Un concurent mai ecologic :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.