Dacă ești un geek, ca noi, atunci știi că toamna începe cu un târg foarte mare de tehnologie, IFA Berlin. Anul acesta am fost prezenți în număr mai restrâns acolo, dar am reușit să prindem câteva dintre noutățile producătorilor pe care le vom enumera mai jos.

Televizor de 85 de inch 8K

Auch! 85 de inch mă duce cu gândul la o sumă exorbitantă pe care trebuie să o scoți din buzunar. Pentru moment. Iar rezoluția 8K, de patru ori 4K, adică nu mai puțin de 32 de megapixeli pentru fiecare imagine afișată pe ecran este de vis. Sigur, acest Q900R, un televizor cu panoul QLED de la Samsung este o demonstrație de forță pentru producător, și asta pentru că va fi primul model comercial. Am mai văzut 8K pe la târguri însă nimeni nu știa când sau dacă vor fi și disponibile la vânzare.

Da, conținutul va fi o problemă, dar sigur găsești ceva pe YouTube filmat în 8K, și din câte am înțeles, procesorul de upscaling este foarte potent. Va face și conținutul 4K să se vadă foarte bine. Cum sunt de exemplu clipurile filmate de noi :) Preț? Nu știm, pune mai multe zero-uri decât crezi și tot vei uita unul.

Și asta nu e tot, și LG a avut în stand un model impresionant de 88 de inch, tot 8K, dar OLED. Aș miza mai degrabă pe acesta din punct de vedere al calității imaginii, deși, sunt sigur că la o astfel de diagonală și rezoluție va fi cam greu să vezi diferența.

Nu, nici la acesta nu știm prețul, însă cu siguranță are la fel de multe zero-uri în coadă.

Sony Xperia XZ3

Sunt curios câți fani Sony mai avem printre noi, și desigur, cât de repede va ajunge și acest XZ3 la noi la teste. Până atunci, prima impresie este că acest model este un upgrade pentru cel de anul trecut, mai mult din punct de vedere al tehnologiilor și a ecranului. Sony a decis că trebuie să iasă cu ceva în față și are acum probabil unul dintre cele mai bune ecrane pentru un smartphone, de pe piață. mai exact ecranul este OLED și are o rezoluție de 2560×1440 pixeli.

Și nu, nu are breton. În plus, software-ul este optimizat în așa fel încât să îți permită gesturi, cam cum știe deja Android 9 să facă pe anumite modele pe care se poate instala. La specificații este la zi, Snapdragon 845 cu 4 GB RAM. Doar 4 GB RAM. Nu prea înțeleg de ce nu șase sau opt… dar fie. Să zicem. Sper să merite ecranul și camera foto care se zvonește din nou că ar fi una dintre cele mai performante de pe piață. Deja sunt și mai curios.

HTC U12 Life

Hai că ne așteptam cu toții la o variantă mai ieftină a ultimului flagship de la HTC. Unul care să coste însă vreo 300 de euro și să vină cu un Snapdragon 636, la fel ca Zenfone 5 însă nu. Ba chiar și cu 4GB RAM și 64 de GB de stocare. Și mai are și două camere pe spate, pentru portretelea acelea frumoase, și chiar și o baterie de 3600 mAh. Mai mare decât cea de la Note 8.

Ah, să nu uit, filmează și 4K și se mai încarcă și ultra rapid. Ei spun că va ajunge de la 0 la 100% în mai puțin de o oră. Nu e la fel de rapid ca un Porsche, însă dacă mă uit bine în piață, s-ar putea să fie cea mai rapidă încărcare rapidă de până acum. Abia aștept să testez asta.

PS: Nu spune nimeni nimic de faptul că arată ca un Google Pixel? Ah, nu, nu mai e nevoie, Google + HTC = LOVE.

Acer Swift 5

Acer nu se lasă din maratonul acesta de a obține cel mai ușor laptop din lume. Acum și pe segmentul de 15 inch avem procesoare i7 sau i5 din generația a opta, un ecran mai mult decât generos cu touchscreen și ca să vezi, doar 990 de grame. Adică cu zece grame sub un kilogram.

Laptopul meu cântărește peste două kilograme și jumătate, fără încărcător. Doar zic. E ceva cu adevărat sexy la un laptop cu ecran de 15 inch care este mai ușor ca un MacBook Air. Sau orice MacBook în general. Și mai mare, și mai performant. Și mai subțire!

Lenovo Yoga Book C930

Că tot vorbim de laptop-uri, puțin mai greu dar și mai sexy este Lenovo Yoga Book C930. Două ecrane pe un laptop și nici o tastatură. Bine, unul dintre ecrane este de tip e-ink și acolo vei regăsi și tastatura desigur. Sub formă de iconițe pe un ecran. Sună puțin ciudat însă este mai mult decât interesant.

Am văzut un model similar tot de la Lenovo acum ceva vreme, însă avea un minus destul de mare. Era slab ca performanțe. Noul YogaBoook C930 însă rivalizează la grosime și greutate cu ThinkPad X1, și acum și la performanțe.

În plus, acum nu ai nici un motiv să nu citești mai multe cărți. Ecranul de tip e-ink este perfect pentru asta pentru că nu îți va forța ochii cu lumină atunci când vrei doar să te scufunzi în povestea lui Romeo și a Julietei. Apropo, sunt niște fraieri amândoi, puteau să emigreze și să trăiască fericiți pe o insulă.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.