Știrile săptămânii: Hrebenciuc arestat, condamnare in Casa Regală, Simona în finala WTA

În numele tatălui. Fiul lui Viorel Hrebenciuc a fost arestat.

Fost crai de Dorobanţi, ex iubit al Elenei Băsescu, Andrei Hrebenciuc plăteşte pentru lăcomia tatălui său. În arestul Poliţiei Judeţene Braşov, încearcă să vadă soarele din spatele pădurilor retrocedate ilegal, afacere în care a fost implicat de părintele lui. Procurorii spun că a cumpărat printr-un off-shore la care este acţionar 43.000 de hectare de pădure cu 107 milioane de euro, la un preţ de trei ori mai mic decât cel al pieţei. Urmau să fie vândute la preţul real, iar răsplata pentru familia Hrebenciuc ar fi fost 12.000 de hectare de pădure. Următorul pe care vor să îl trimită procurorii după gratii este fostul vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc.

C.T.Popescu: Viorel Hrebenciuc este un taliban al corupției, ar corupe și cămilele

Prima condamnare din istoria Casei Regale a României

A treia fiică a Regelui Mihai, Irina, şi soţul ei, au fost plasaţi în Statele Unite sub control judiciar pentru trei ani, acuzaţi de organizarea luptelor ilegale de cocoşi în Oregon. Principesa Irina de România şi-a recunoscut vina în faţa judecătorilor şi şi-a cerut scuze. Procurorii au acuzat-o pe ea şi soţul său american că percepeau o taxă de 20 de dolari de la spectatorii luptelor de cocoși şi ajungeau să câştige două mii de dolari pe zi. Îşi rotunjeau veniturile şi din vânzarea băuturilor şi a mâncării mexicane, pe care le servea chiar fiica Regelui Mihai. O ocupaţie nu chiar nobilă pentru descendenta unui monarh. Singura consolare ar fi faptul că Principesa Irina s-a stabilit în Statele Unite încă din 1983 şi, departe de nobleţea Casei Regale, a învăţat repede că America este ţara tututor posibilităţilor…

Principesa Irina a fost arestată în SUA. Reacţia Casei Regale a României

Simona file de poveste

Simona Halep a spulberat-o miercuri pe Serena Williams, numărul unu mondial, la Turneul Campioanelor de la Singapore. În doar o oră şi cinci minute, i-a administat americancei cea mai ruşinoasă înfrângere din carieră: 6-0, 6-2. “Am visat la asta încă din copilărie”, spunea Simona la final, cu un aer deloc trufaş. Constănţeanca a scris istorie în tenis pentru că a învins o jucătoare care de puţine ori a cunoscut amărăciunea înfrângerii. Din păcate bucuria a ținut doar până Duminica, atunci când Simona a reîntâlnit-o pe Serena în finală. A fost rândul americancei să arate ce poate, invingând-o pe tenismena noastră cu 6-3, 6-0. Cu toate acestea, după un an excepțional, Simona ajunge pe locul 3 mondial.

FINALA Turneului Campioanelor – Simona Halep, învinsă de Serena Williams, scor 3-6, 0-6: “A fost un vis să fiu aici”

Parlamentul Canadei, atacat de un islamist

Premierul Canadei s-a ascuns într-o debara, iar mai mulţi parlamentari s-au repezit la steagurile din săli, să le folosească pe post de suliţe, când în Parlamentul de la Ottawa au răsunat focuri de armă. Un bărbat de 32 de ani a împrăştiat teroare şi spaimă de moarte când a intrat în sediul legislativului şi a început să tragă. A lăsat în urmă un soldat mort şi un funcţionar rănit. Poliţiştii l-au împuşcat în timp ce încerca să fugă şi au aflat apoi că atacatorul este tânăr de origine arabă, convertit la Islam. Fotografia lui a fost găsită pe un cont de Twitter folosit de teroriştii Stat Islamic. Acesta ar fi fost supărat pentru că i s-ar fi confiscat pașaportul după ce a anunțat că dorește să se alăture ISIS.

Un atacator a fost omorât, în interiorul Parlamentului

39 de crime în trei ani. Ucigaş de plăcere.

Are la activ mai multe asasinate decât ani de viaţă. Brazilienii sunt în stare de şoc după arestarea unui criminal în serie: un tânăr de 26 de ani, care a ucis 39 de oameni, în trei ani. Şi-a recunoscut senin vina şi a mărturisit că a ucis la întâmplare, ca să îşi alunge senzaţia de nelinişte. A împuşcat sau înjunghiat femei, oameni fără adăpost şi travestiţi. Cea mai tânără victimă a lui a fost o fată de 14 ani. Individul, agent de pază, a fost prins din întâmplare. Poliţiştii l-au arestat iniţial pentru că mergea cu o motocicletă care avea numere furate. Brusc, a venit mărturisirea care le-a îngheţat sângele în vine poliţiştilor. Acum, criminalul în serie aşteaptă să îi înceapă procesul şi este ţinut în condiţii de maximă siguranţă, pentru că a încercat să se sinucidă.

Brazilian Man Confesses to 39 Murders

Cum sunt ţinuţi elevii la ore. Cu vaselină pe gard.

Situaţiile disperate impun măsuri disperate. Exasperat că în 20 de zile de şcoală elevii lui au adunat 1.800 de absenţe, deşi a dat ordin paznicilor să încuie poarta şi în recreaţii, directorul unui liceu din Lugoj le-a venit de hac adolescenţilor… cu vaselină. I-a văzut cum săreau gardul şi a mânjit zidul cu soluţia alunecoasă. Oricât s-au chinuit, elevii nu au mai putut evada. Profesorii au acum sălile pline. Cel puţin până când “chiulangii” vor săpa un tunel pe sub gard.

Metoda extrema pentru a-i tine pe elevi la ore in Lugoj. Gardul inconjurat de sarma ghimpata a fost uns si cu vaselina