Ştirile Săptămânii. Ce crede Iohannis despre Ponta. Încă un cutremur în Nepal

Ce crede Iohannis despre Ponta

Mărturisesc că mă dau în vânt după romanele poliţiste, dar aştept cu nerăbdare noua carte a preşedintelui României. Mă aştept la senzaţii tari. Să aflu ce crede cu adevărat Klaus Iohannis despre Victor Ponta şi care au fost culisele campaniei pentru alegerile prezidenţiale de anul trecut. În presă au apărut deja câteva pasaje, în care preşedintele spune deschis ce crede: dacă ar fi ajuns Ponta la Cotroceni, mulţi dintre politicienii care sunt acum după gratii ar fi fost eliberaţi. Cartea care va fi lansată la sfârşitul săptămânii acesteia la Bookfest este continuarea primului volum al lui Klaus Iohannis, “Pas cu pas”, care anul trecut când a fost lansat, a fost cea mai căutată scriitură. Acum vom afla ce nu s-a văzut din campania prezidenţială şi cum în acele momente, pe Iohannis l-au căutat rude despre care nici nu ştia că există.

Corupţia de la Operă

Premieră pe ţară la Opera Română din Bucureşti. Mascaţii au ajuns şi acolo. Şi nu vorbim despre artişti într-un spectacol, ci despre procurorii anticorupţie. Oricât de greu ar fi de crezut, oamenii legii au intrat pe uşa deasupra căreia scrie “Intrarea artiştilor” şi au răscolit birourile directorului. Surse din interiorul anchetei spun că şeful Operei, un regizor cunoscut (Răzvan Dincă) este bănuit de deturnare de fonduri: 700.000 de mii de lei.  Construcţia noii săli de spectacole a Teatrului de Operetă şi decorurile de la Operă sunt investigate cu atenţie. În privinţa ultimelor, se pare că o firmă primea bani buni să le creeze, dar ele erau făcute de fapt de angajaţii Operei. Directorul a fost reţinut 24 de ore şi este cercetat acum sub control judiciar.

Dezastru după dezastru în Nepal.

Un nou cutremur cu magnitudinea de 7,3 a zguduit naţiunea îndoliată deja de seismul de acum trei săptămâni, care a ucis atunci opt mii de oameni. Pământul s-a zguduit timp de 30 de secunde de data aceasta iar unda de şoc s-a propagat la mii de kilometri depărtare, până în India şi Bangladesh, unde au pierit cel puţin 17 oameni. În Nepal au mai murit aproape 100 de persoane şi cel puţin 1.000 au fost rănite. Încă îngroziţi de forţa primului seism şi de dezastrul lăsat în urmă, localnicii au fost paralizaţi de spaimă. Cei care mai aveau încă locuinţe nu au mai îndrăznit să intre în ele. Dramatic este că aproape două milioane de copii sunt ameninţaţi de foamete şi boli, într-o ţară distrusă de valuri de cutremure şi replici ale seismelor.

Ministru executat cu racheta

Regimul comunist de la Phenian continuă să semene groaza printre cei care nu sunt dedicaţi trup şi suflet liderului suprem, Kim Jong-Un. Ministrul Apărării a fost executat cu o rachetă antiaeriană în faţa a sute de oficiali, pentru că a făcut greşeala să aţipească în timpul unui discurs ţinut de dictator. Demnitarul a fost ucis în faţa a trei sute de alţi oficiali, ca exemplu dat celor care îndrăznesc să se gândească la nesupunere. Informaţia vine de la Serviciile Secrete din Coreea de Sud, pentru că presa comunistă nu suflă un cuvânt.

Şpagă de la Guvern

Dacă ai apucat să primeşti bon pentru bacşiş, păstrează-l. Poţi să fii unul dintre deţinătorii dovezii că Guvernul vrea, dar nu poate. La doar o săptămână după ce a intrat în vigoare impozitarea bacşişului, Guvernul renunţă la idee de la 1 iunie. Ministrul Finanţelor a recunoscut că nu poate reglementa aşa cum trebuie acest domeniu. Statul estima să câştige un miliard de lei în trei ani din impozitarea atenţiilor pe care le dăm chelnerilor sau taximetriştilor. Acum este nevoit să renunţe la Ordonanţa de Urgenţă care prevedea, printre altele, şi că firmele amendate de Fisc nu pot să îşi recupereze banii nici dacă ar câştiga în instanţă un proces împotriva sancţiunii.