Știrile Săptămânii: Alegerile duc la negocieri și promisiuni timpurii

Prima săptămână de după primul tur al alegerilor prezidenţiale mi s-a părut mult apatică şi doar uşor ironică. În sensul că Victor Ponta, care se vede deja preşedinte, i-a oferit viitorul post de premier lui Călin Popescu Tăriceanu, cu condiţia ca acesta să îşi invite simpatizanţii să voteze cu PSD. Neplăcerea e că acum liberalul este în aceeaşi barcă alături de Corneliu Vadim Tudor, care şi-a declarat sprijinul pentru Victor Ponta. Mă rog, trecem peste şi continuăm inventarul. La categoria ştiu ce vreau, dar nu spun, UDMR, imparţial ca tot românul, a recomandat electoratului său să voteze cum îl împinge conştiinţa. Elena Udrea şi-a sfătuit simpatizanţii să nu voteze cu Victor Ponta. Monica Macovei a ales să îl susţină deschis pe Klaus Iohannis, dacă îi dă în scris să sprijine Justiţia şi să nu promulge Legea Amnistiei. Oricum, cavalerii ştiu ce au de făcut. Au fost mereu de partea Dreptăţii…

Dotări ceremonioase pentru MAI

Cine nu a apucat vremurile comuniste şi nici nu se uită la ştiri la demonstraţiile din Coreea de Nord a avut zilele trecute, în România, un rezumat al acestor două capitole. Victor Ponta a fost în mijlocul unui salon auto de la Phenian. Guvernul a dotat Ministerul de Interne cu 100 de Dustere noi pentru Poliţie şi Jandarmerie. A vrut să înmâneze personal cheile, într-o dimineaţă cu frig pătrunzător şi plină de ceaţă. Drept pentru care 100 de poliţişte şi jadarmeriţe, îmbrăcate în fustă scurtă, sacou de vară şi pantofi au păzit fiecare maşină o oră şi jumătate. Ca să dea bine la ceremonie. Premierul a fost întâmpinat cu fanfară, a primit onorul şi a privit mulţumit cum poporul stă încremenit de frig în faţa lui. O ceremonie megalomanică pentru un gest de normalitate… să aibă Poliţia maşini noi.

100 de studente la Academie şi angajate ale Jandarmeriei au aşteptat o oră, în ţinută de vară, sosirea oficialilor

Înșelătoria vine de la Administrația Financiară doar prin SMS

O fi Fiscul hoţ, dar nici chiar aşa. Fiţi atenţi că a apărut o nouă înşelătorie. Persoane necunoscute trimit mesaje scrise pe telefonul mobil în numele Administraţiei Financiare. Le scriau oamenilor că dacă îşi achită restanţele în termen de 15 zile nu vor mai plăti penalităţi. Dau şi un număr de telefon, pentru mai multe informaţii, iar atunci când sunt sunaţi oferă un număr de cont unde să fie depuşi banii, pentru a evita o pretinsă executare silită. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunţat public: nu trimite niciodată SMS-uri contribuabililor. În schimb, i-a îndemnat pe cei care primesc astfel de mesaje să anunţe Poliţia.

Nașterea unui nou sistem solar

Omenirea este martoră la naşterea unui nou sistem planetar. Cu ajutorul unor telescoape ultraperformante, plasate în deşertul Atacama din Chile, astronomii au obţinut imaginea uimitoare a unei stele asemănătoare cu Soarele, în jurul căreia se pot distinge mai multe discuri de praf cosmic. Pulberea arată că în jurul stelei se formează, încet dar sigur, mai multe planete, ceea ce înseamnă că la un moment dat va exista un sistem solar asemănător cu cel în care trăim.