Anchetă anticorupţie în familia Ponta

Nu mi se pare doar mie, nu?! După sezonul cadourilor mai apare unul. Al anchetelor anticorupție. Acum vine la rând  familia premierului. Sora, mama, cumnatul și fosta soție a lui Victor Ponta apar într-o investigație a procurorilor. Acuzația este dură: fraudă cu bani europeni, cam 10 milioane de lei. Totul a început cu cumnatul prim-ministrului, un om de afaceri, dus în cătușe la DNA, audiat 17 ore, reținut, apoi arestat. I se reprosează că firma lui a câștigat o licitație pentru construirea canalizării în orașul Comarnic, Prahova, în 2012, si că a folosit banii la orice, numai ca să facă treaba nu.

În toată afacerea ilegală, un rol important l-ar fi avut societatea înființată de mama premierului Victor Ponta și preluată apoi de sora prim-ministrului. Procurorii cred că se lucra în familie extinsă: printre angajați este și fosta soție a prim-ministrului. În final, ce să vezi… În această anchetă au fost puși sub acuzare și trei PSD-iști. Unul dintre ei este prietenul lui Ponta, deputatul Sebastian Ghiță, altul, președintele Consiliului Județean Prahova și, în fine, fiul acestuia din urmă, care este de asemenea parlamentar PSD. Ei ar fi deschis calea cumnatului lui Ponta spre afacerea cu fonduri europene, spun procurorii.

10 pentru Simona

Când vă lasă puterile sau nervii, gândiți-vă că trebuie, totuși, să o duceți la capăt. Și nu oricum. Halep este exemplul efervescent care dă puteri. Simona a câștigat sâmbătă al zecelea titlu din carieră, la Dubai, și și-a asigurat revenirea pe podiumul clasamentului general mondial al tenisului feminin. Meciul nu a fost ușor pentru ea, dar a găsit resurse să contracareze toate armele adversarei Karolina Pliskova (Cehia). A fost 6-4, 7-6 pentru Simona la sfîrșitul unui meci epuizant pentru ea. Efortul nu a fost în zadar. Simona revine pe locul al treilea în circuitul mondial, după Serena Williams și Maria Sarapova. Efortul a fost însă imens. La 24 de ore după meci, trebuia să plece în Qatar pentru o competiție puternică, dar a renunțat, istovită. Oricum, bilanțul este excelent. După Dubai, a depășit pragul de șapte milioane de dolari câștigate din tenis.

Româncă aproape de Marte

Românca aflată pe lista celor care își doresc să fie primii pamânteni care colonizează Marte mai are doar două hopuri de trecut pâna este selectată să facă parte din echipajul care va face primul zbor uman spre Planeta Roșie. A fost aleasă din 200.000 de candidați pe lista scurtă a celor 100 de amatori care pot urca la bordul navetei spațiale. Urmatoarea selecție va păstra numai 40 de candidați. Și dintre ei, 4 vor fi aleși prin votul publicului într-un reality-show, să plece pe Marte în 2024. Andreea speră să facă parte din ei. Locuiește acum în Canada, lucrează în IT și este, evident, pasionată de SF. Își dorește enorm să plece în aventura spre Marte, chiar dacă organizatorii i-au spus clar că nu se mai poate întoarce pe Pământ. Ideea a pornit de la o organizație non-profit, Mars One, care își propune să stabilească o colonie umană permanentă pe Planeta Roșie pâna în 2025.

Ger în Statele Unite. A înghețat cascada Niagara

Peste 100 de milioane de americani nu știu dacă să se îngrozească sau să se bucure. Trăiesc una dintre cele mai mizerabile ierni din istoria Statelor Unite. Un val de aer polar, botezat de meterologi “Expresul  siberian”, aduce temperaturi cum nu au mai fost până acum pe coasta de est: minus 30 de grade Celsius la Chicago. Dar de ce să se bucure? Pentru că gerul a creat fenomene unice: a înghețat cascada Niagara și un gheizer din statul New York, transformat într-un turn de gheață cât un bloc cu cinci etaje. Canadienii au și ei probleme mari, din cauza cantității enorme de zăpadă. Mulți localnici au fost nevoiți să sape la propriu tuneluri ca să ajungă la mașinile pe care le parcaseră în fața casei.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.