Fie că pleci un weekend la munte sau la mare, ori rămâi peste noapte la un prieten, ai nevoie de o geantă care să arate bine și să facă față metodelor de transport moderne. Va trebui să lași deoparte geanta cu care mergi la sală și plasele de plastic de unică folosință.

Astăzi vorbim despre geanta de weekend sau duffle bag, așa cum mai este cunoscută. Este acea geantă cu formă cilindrică prevăzută cu un fermoar lung în partea superioară. Nu are o structură rigidă, acest lucru fiind un avantaj deoarece este ușor de transportat și depozitat. Și mai ales arată foarte bine la aproape orice fel de ținută.

Istoria acestei genți începe în timpul marilor expediții maritime din secolele XVI și XVII când marinarii le confecționau din resturile de material folosite la peticirea pânzelor. De aici și numele de geantă Duffel, deoarece materialul folosit la confecționarea pânzelor era adus din orașul Duffel, Belgia.

În anii ‘60 acest tip de geantă era asociat cu surferii din Australia, care aruncau în ea tot ce se putea pentru a face față unei zile la ocean.

Atunci, gențile erau confecționate din pânză, însă cu trecerea timpului s-a ajuns la o mare varietate de mărimi, forme și materiale. Poți cumpăra geantă de weekend confecționată din poliester, pânză sau piele.

Îți recomand să alegi o geantă de calitate, pielea fiind cea mai durabilă și versatilă. Eu folosesc de trei ani de zile o geantă duffle din piele și mi-a fost alături în aproape toate călătoriile. Este ușor de depozitat în tren, în compartimentul pentru bagajul de mână din avion sau aruncată în portbagajul mașinii dacă ești pe fugă.

Poți pune în ea, fără griji, două schimburi, o pereche de încălțăminte, trusa cosmetică și tableta sau laptopul.

Se poate purta ținând-o de mânere sau atârnată pe umăr. Funcțională, cum spuneam…

Timpul geamantanelor a apus demult. Așadar, ia-ți o geantă de weekend și povestește-ne prin ce experiențe și locuri ai ajuns având-o ca partener într-o mică vacanță.

 

You Might Also Like

9 Comments

 1. 1

  Salut,
  De unde se poate achizitiona o astfel de geanta? Ma refer gen tub, din piele.
  Daca pozele le-ai luat de pe un magazin online, ne poti da link-ul te rog?

 2. 3
 3. 5
 4. 8
 5. 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *