Lungimea corectă a pantalonilor

Moda evoluează, asta este cert, iar stilul clasic poate fi interpretat în funcție de preferințe și, de ce nu, imaginație. În fiecare an lungimea pantalonilor parcă este din ce în ce mai scurtă, unii chiar au și marginile suflecate. Dar hai să vedem despre ce este vorba.

O regulă bine cunoscută spune că tivul pantalonului de costum trebuie să atingă partea superioară a pantofului, astfel materialul nu se va aduna inestetic în jurul gleznei. Această regulă a fost în timp uşor încălcată, mai ales în cazul pantalonului scurt şi slim, cel care lasă parţial glezna la vedere.

Încă o regulă din rândul celor clasice spune că marginea trebuie să “mângâie” ușor pantoful. Însă, aceste reguli sunt puțin inestetice, dacă mă întrebi pe mine. Ce-i drept că dacă vrei să rămâi clasic te poți ghida după ele, dar din pacate pentru aceste reguli, bărbații nu le mai cunosc sau nu se mai ghidează după ele, ci după cele dictate de trand-urile actuale. Un mod de a-i purta, pentru a fi în ton cu tendințele este acela de a-i tăia fix înainte să atingă pantoful, iar în cazul pantalonilor sport sau mai casual este recomandat să lăsăm minimum doi cm deasupra. Sau de ce nu mai mult. După preferințe.

Poate vă veți întreba ce avantaje/dezavantaje avem dacă facem alegerea de a-i scurta mai mult decât permite stilul clasic? Eu zic, nici un dezavantaj. Avantaje? Avem câteva.

  • Scoate în evidență pantofii. Sunt persoane care investesc foarte mult în acest articol, mai mult decât în orice altceva. Până și cercetătorii au dovedit că pantofii sunt primul lucru la care ne uităm atunci când ne întâlnim cu cineva. De aici vine și pasiunea unora de a colecționa pantofi.
  • Scoate în evidență șosetele că tot este la modă sau de ce nu a călcâiului, fiecare ce dorește.
  • Dacă ești scund, excesul de material în cazul pantalonilor care ating tocul pantofului te va face să pari și mai mic, așadar cu o tăietură mai mare la pantaloni vei părea mai înalt, oferind astfel o linie mult mai frumoasă.

Pantalonii formali nu au scăpat de modificări ale croiului, modificări care au dus la un pantalon mai slim şi mai scurt. Croiul este unul modern şi poate fi combinat cu piese casual. Atenție, nu este un model care să se potrivească oricui.

Pantalonii smart casual, de obicei sunt din bumbac și nu suferă prea multe modificări ale lungimii, deoarece cea mai cunoscută metodă de a-i scurta este de a sufleca tivul, ceea ce îl face și ușor de purtat. Croiul se îndreaptă spre direcţia slim, aproape strâmt.

Pantalonii simpli cad pe toată suprafaţa zonei şireturilor dar în acelaşi timp acoperă elegant pantoful în zona sa posterioară. Acest tip de pantalon este unul old, ceea ce îl face preferabil pentru domnii mai în vârstă care aleg mereu eleganţa.

Pantalonii suflecați sau Mankle sunt în vogă de câţiva ani şi nici până acum nu s-au demodat. Tivul este suflecat de două sau trei ori, iar aceștia nu sunt doar jeanşii ci şi cei de costum casual.

Noi am ales să abordăm tema lungimii corecte a pantalonilor în două variante. Una dintre ele este formată dintr-o pereche de pantaloni smart casual, tricou și jachetă din piele, la care am adăugat o pereche de pantofi sport albi din piele. Pentru a doua variantă am mers pe o ținută elegantă și am ales o pereche de pantofi negri din piele, o pereche de pantaloni formali care acoperă pantoful, la care am adăugat o cămașă albă și un sacou negru.