Calendaristic vorbind primăvara este în toi, însă din punct de vedere al temperaturilor nu știm clar dacă avem de-a face cu o primăvară capricioasă sau iarna nu a plecat încă. Devine al naibii de enervant faptul că nu știi cum să te îmbraci dimineața căci vremea se schimbă de la o ora la alta, prin urmare ar fi inutil să-ți recomand ținute de primăvară. Nu de alta, dar dacă îți recomand pantaloni albi și o jachetă subțire, nu vreau să fiu cel pe care dai vina că ți-ai stropit pantalonii sau ai înghețat la propriu toată ziua.

Până ne dumerim puțin în ce anotimp suntem, vreau să vă recomand cinci elemente vestimentare cu care să dai un upgrade major ținutelor tale în sozonul cald.

Bandana

Un accesoriu cu origini ceva mai vechi dar care a început din nou să prindă în rândul bărbaților. Definită ca o eșarfă mai mică sau ca o batistă mai mare, bandana poate fi purtată în mai multe feluri, în funcție de nevoi și stilul vestimentar.  Ea poate veni o pată de culoare la aproape orice ținută sport sau casual și poate fi purtată la gât pe post de eșarfă, ca și batistă de buzunar, la încheietura mâinii, pe cap, sau în stilul ganster pe post de mască pe față. Ultima variantă e mai ciudată, știu.

Cămașa de flannel

Simplă, comodă și în același timp cool, cămașa de flannel este un element vestimentar pe care trebuie să îl ai în dulapul cu haine. Flannelul este un material relativ vechi, moale, țesut, și făcut din lână sau bumbac ușor măcinat și structurat. Cămășile sau jachetele de flannel erau purtate de regulă de fermieri și pădurari, datorită calității acestora de a fi ușoare și călduroase în același timp. Cel mai popular model de cămașă de flannel este cea roșie cu carouri. Dacă ai așa ceva prin dulap sau te tentează să îți cumperi una, îți recomand să o porți peste un tricou, dacă ai alergie la lână, pe post de jachetă.

Salopeta de blug

Una dintre piesele vestimentare foarte populare în sezonul primăvară-vară 2017 este salopeta de blugi. La prima vedere poate părea o piesă vestimentară greu de purtat, însă accesorizată corespunzator, arată chiar cool. Îți recomand să alegi una ceva mai largă, la care să accesorizezi fie un tricou alb cu mesaj, fie unul cu dungi verticale în stil marinăresc. Poți alege să o poți chiar și cu o cămașă de flannel sau cu una colorată.

Cureaua

Accesoriile sunt elementele vestimentare centrale primăvara aceasta, asta este clar. Dacă pentru femei designerii au gândit cercei asimetrici, brățări pentru braț, chokere, brățări pentru picior și așa mai departe, pentru bărbați au gândit curelele accesorizate. Fie că vorbim de o cataramă supradimenionată, un lanț atașat ori o carabinieră pentru chei sau alte accesorii, curelele împodobite reprezintă o idee bună atunci când vrei să adaugi un plus ținutelor tale. Acest element poate fi asortat oricărei ținute, atâta timp cât ții cont de textura curelei și de stilul pe care îl abordezi. Mai exact, unei ținute elegante nu-i asorta o curea cu carabinieră, iar unei ținute punk nu-i asorta una din material textil.

Sloganuri de primăvară

Un trend apărut în iarnă și care devine din ce în ce mai prezent în sezonul cald este cel al hainelor cu mesaje, mai mult sau mai puțin înălțătoare și motivaționale. Fie că vrei să transmiți un mesaj, să faci reclamă unei băuturi răcoritoare sau să arăți tuturor preferințele tale muzicale, hainele cu mesaje mari pe spate sau pe piept te vor ajuta să faci acest lucru. Poți alege să le porți la o ținută simplă, la care mesajul să fie cel dominant, sau poți combina mai multe elemente decorate în acest stil, mergând un pic mai mult spre stilul grunge, despre care am scris mai multe aici.

CONCLUZIE

Odată cu venirea noului sezon apare și dorința unui suflu nou garderobei, iar așa cum am mai spus, accesoriile sunt cea mai simplă modalitate de a-ți împrospăta garderoba. Cele cinci elemente pe care ți le-am prezentat pot fi asortate cu ușurință hainelor pe care deja le ai prin dulap, dar pot fi și combinate împreună.

You Might Also Like

3 Comments

  1. 1
    • 2

      În cazul în care doriți să nu mai primiți newsletter, trebuie doar să vă dezabonați. Toate cele bune!

    • 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *