Vei fi suprins să afli că numele cămășii Oxford nu are legătură cu locul în care aceasta a apărut. În secolul XIX, Scoția era locul unde cele mai bune cămăși erau fabricate. Astfel din dorința de a experimenta, fabricanții au lansat patru noi tipuri de materiale numindu-le după cele mai populare universități ale vremii: Harvard, Cambridge, Yale și Oxford. Din cele patru doar materialul Oxford a fost cerut de piață câștigându-și o popularitate greu de egalat. De fapt, totul vine de la tesatura Oxford. O țesătură realizată din două tipuri de fire, țesute în lungime, cu un fir mai gros pe transversală.

Astăzi cămașa Oxford este cunoscută ca fiind cea cu guler care se prinde în nasturi. Însă mai există și o variantă cu guler simplu, mai puțin cunoscută. Până la urmă numele este dat de material și nu de tipul gulerului.

Styling

Știu că vara tricoul polo este preferatul tuturor dar acesta aparține mai mult stilului casual. Așadar, aveți grijă să nu îl purtați la birou, ci în timpul liber. Și totuși de ce cămașa Oxford? Pentru că este cea mai bună alegere între casual și smart. Datorită materialului mai puțin structurat decât al cămășilor clasice și al texturii acestuia, acest tip de cămașă este cea mai bună alegere pentru vară. Avantajul? Merge și peste zi, cu sacou, dar și seara la o ținută mai relaxată.

Astfel, am construit două ținute. Una casual și una smart în care am purtat aceeași cămașă Oxford. Hai să vedem ce a ieșit.

Ținuta 1

 

Ținuta de mai sus este una casual care poate fi purtată într-o zi toridă de vară, în oraș sau de ce nu în vacanță. Ținuta are influențe mediteraneene datorită pantalonilor albi și a pantofilor de tip boat shoe.

Ținuta 2

 

Ținuta de mai sus este una smart. Am ales să port cămașa Oxford cu un sacou în două rânduri de nasturi nestructurat. Jumătatea inferioară a ținutei este compusă din pantaloni chinos decupați și pantofi Loafers. Ținuta are influențe italiene și o poți purta la birou sau seara la un cocktail party.

Concluzie

Dacă până azi nu știai istoria cămășii Oxford probabil de acum încolo îi vei da mai multă atenție. Este o piesă care nu ar trebui să lipsească din garderoba ta. Îți recomand să ai cel puțin trei cămăși Oxford: albă, roz pal și bleu.

 

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.