VIDEO – Interviu – Letiția Vlădescu este #starpenet

Actrizen. Citit așa, ca pe nemțește, ja? Letitioassa pe Instagram. Doi de “s”, da? Este #starpenet în postări. Sau… La Reyna del ComiCon. Dodo, în copilărie. Teodora, mai apoi și Letiția, în prezent. Aproape de momentul în care schimbă prefixul. Poate o știți din “Ai noștri”, serialul de la ProTV. Sau de la teatru. Vorba aceea, joacă în vreo opt piese în același timp – Dumnezeu știe cum reține rolurile și nu le încurcă!  Este una dintre cele mai talentate actrițe din generația sa.

Letiția Vlădescu a intrat cu nota zece la UNATC, fără să se școlească prea mult în acest sens. Vine dintr-o familie în care arta se mânca pe pâine, la micul dejun, prânz și cina. Tatăl, dirijor. Mama, consilier la Radiodifuziune. Sora mai mare, Cezara-Lucia, pianistă faimoasă. Lesne de înțeles de ce și Letiția a început cu muzica. Cântă la vioară de la cinci ani. A mai studiat pian și canto. Atât de bine, încât, prin clasa a noua, cei de la Yehudi Menuhin School, instituție de prestigiu în Marea Britanie, i-au propus să rămână la ei. Nu a făcut-o.

A cântat prin castele și săli somptuoase, a adăugat noi și noi diplome și medalii la palmares, iar într-a 12-a a venit, din nou, o propunere din altă ligă. De data asta, cei de la Royal Academy Londra i-au dat friend request. Nici acum nu a fost convinsă că acesta e drumul bun. Așa se face că, în prezent, Letiția poate spune, cu inima deschisă, că e una dintre acele tinere care au reușit să facă… ce visează din copilărie. Să fie actriță, în cazul ei. Nu a contat viziunea părinților, iar aici vorbim despre oameni cu intenții lăudabile. Nu a contat mediul elevat în care a crescut.  Nici contactele cu o lume altfel inaccesibilă muritorilor de rând. Nu au contat perspectivele academice. Doar dorința ei. Atât!

Recunoaște că muncește de rupe… pentru a fi cine este. Sunt patru ani de când nu a mai mers în vacanță și impușcă doar câteva ore de somn pe noapte. Patru ani care au culminat însă cu oferta venită din partea ProTV. Este Brigitte în “Ai noștri”. În același timp, pregătește terenul pentru viitor. Unul în care se vede regină peste un bar burlesc și investitor cu succes în “glume și comedii”. Deocamdată, își caută locul în digital. Unde vorbește, cu substrat, despre bune și mai ales rele din lumea artiștilor.

Dați follow cu încredere! Vă las să vă convingeți.

Interviu susținut de BCR.