O scurtă incursiune în lumea lui Cyberpunk 2077

Dezvoltatorii de la CD Projekt Red, studioul responsabil pentru mirobolanta serie Witcher, au amânat să ne arate ceva concret din Cyberpunk 2077. Cu toate astea, recent s-au gândit să ne facă o surpriză cu un video cu gameplay. Eu cel puțin am rămas uimit.

NU REPREZINTĂ PRODUSUL FINAL

Din respectul enorm pe care îl port acestei companii, am să profit de acest mic răgaz și am să repet ce spun și ei la începutul clipului. Anume că acesta NU reprezintă versiunea finală a jocului și că multe aspecte precum grafică, gameplay, dialog sau altele vor fi modificate până la lansarea acestuia. Am ținut morţiş să menționez asta fiindcă mereu apar discuții în eternul internetului cum că jocul final diferă față de prezentarea inițială. Nici nu vreau să intru în toată agitația cu bălțile din Spider-Man. Totuși ce va rămâne bătut în cuie este partea de First Person Shooter. Adică nu vei vedea în perspectivă personajul, ci prin ochii lui sau a ei.

Așadar, acest demo ne arată destul de multe despre Cyberpunk 2077. Pe care milioane de gameri din toată lumea îl așteaptă mai ceva ca pe Moș Crăciun. Și îi înțeleg, fiindcă și eu mă număr printre ei. Jocul începe cu o scurtă descriere, în care vocea unui nene ne spune că jocul se concentrează foarte mult pe partea narativă și că este un Open World RPG. În alte cuvinte, v-a păstra cele mai fantastice elemente din lumea Witcher precum sistemul de progresie pe bază de experiență și vei avea la dispoziție o lume vastă pe care o poți străbate după poftele inimii.

VEI ÎMPUȘCA CA ÎN COUNTER-STRIKE

Grafica chiar dacă nu este finală este absolut superbă, iar gameplay-ul pare foarte solid. Chiar ei se lăudau că au rafinat mecanicile de împușcat cu ajutorul unui fost campion de Counter-Strike. Deci dacă vi se pare familiar modul în care tragi cu arma, acum știți și de ce. Mulți fani au criticat din start faptul că dezvoltatorii lui Cyberpunk 2077 au ales o perspectivă First Person în schimbul celei 3rd Person din Witcher 3, dar sincer îmi pun toată încrederea în decizia lor. Eu cel puțin sunt de părere că omul care l-a gândit și care l-a creat a avut viziunea asta cu un motiv bine împământat și nu este rostul meu să îi pun la îndoială creativitatea din cauza unei preferințe personale.

În alte cuvinte, ador cum arată! Așa că am vă las și pe voi să vă convingeți. Spor la vizionat și numai bine!