Sandalele – confortabil sau estetic?

Iată că a venit perioada în care trebuie să vorbim despre acele haine care stârnesc controverse. Sandalele sunt de departe cel mai discutat element vestimentar în perioada caldă. Codul bunelor maniere spune că un bărbat nu trebuie să își arate niciodată degetele de la picioare, oricât ar fi de îngrijite. Este considerat un semn de lipsă de respect. Dar dacă ne gândim că acest cod a fost scris acum câteva sute de ani, putem cu ușurință să considerăm ca fiind ușor învechite aceste reguli.

Până la urmă contează ce îți place și cum te simți bine. Eu nu vreau să dau un verdict sau să te conving de ceva. Ai de la mine câteva argumente pro și contra, sfaturi cum să le porți și câteva exemple. În final alegerea este a ta. 

PRO ȘI CONTRA

Indiferent de sezon, confortul termic este cel care primează și este și primul argument în alegerea sandalelor. Piciorul este liber, aerisit și nu mai transpiră. O senzație plăcută până …te împiedici.

Pe de altă parte, în oraș devine o problemă dacă ne gândim la praf și mizerie dar și la aglomerația din mijloacele de transport în comun. Cu siguranță nu vrei să te calce cineva pe picior. Totuși, dacă alegi să ieși în weekend la o terasă sau la o plimbare prin parc, poți alege liniștit să pleci în sandale.

CUM ȘI UNDE?

Din punctul meu de vedere, cel mai bine porți sandalele la plajă. Le încalți ușor, arată mai bine decât șlapii și sunt mai comode. Shortul de baie, o cămașă de in, prosopul pe gât, o pereche de ochelari și poți merge la plajă sau la piscină liniștit. De asemenea, dacă ești în vacanță și optezi pentru un look relaxat, poți alege sandale din piele, o pereche de jeans și o cămașă de in. Alege inul! Este un material ideal pentru vară.

ALEGEREA MEA

sandale_detalii_cavaleria.ro sandale_2016_cavaleria.ro  camaasa_sandale_2016_cavaleria.rocamasa_sandale_cavaleria.ro

Eu am ales două variante de ținute. Una relaxată compusă din jeans și tricou alb, curea de piele camel, pălărie de paie și bluză de in, iar pentru o ținută mai urbană am ales să port sandalele cu o pereche de pantaloni scurti (in cu bumac) și o cămașă cu mânecă lungă, dar foarte subțire. Pentru a obține o ținută urbană casual am ales cămașa cu mânecă lungă în locul celei cu mânecă scurtă. Cea din urmă este pentru o altă destinație. Dar despre ea vom vorbi într-un articol viitor.