SAMSUNG GALAXY S22 & TAB S8 ULTRA – Tot Ce Trebuie Știi – LEAK – Cavaleria.ro

În lumina evenimentelor recente, mai precis a leak-urilor de pe Twitter din ultimele zile, cineva a fost la un pre-briefing și nu s-a putut abține să nu pună toată prezentarea pe internet. Sau să o vândă, e și asta o variantă. Cert este că știm aproape tot despre noul flagship de la Samsung și despre tableta cu cel mai mare ecran din lume. 14 Inci va avea cel puțin una din variante, și va costa cu siguranță pe măsură.

Așadar, Galaxy S22, va veni în trei variante de dimensiune, ca și până acum. 6.1 inci, unul mic pentru toată lumea, 6.6 inci, unul mai mare pentru cei care nu văd așa de bine, și un Galaxy Note 22. Da, am spus Note, pentru că acesta vine direct cu pen integrat. Culorile alese vor fi: Alb, Negru, Verde și un Pink Gold, cel puțin la momentul lansării.

Primele două modele vor fi aproape identice la specificații, mai puțin diagonala ecranului și dimensiunea bateriei. Vor veni cu Snapdragon 8 Gen 1 sau Exynos 2200, din nou, nu știm încă pe care îl primește Europa și respectiv România, deși avem promisiunea că procesorul de la Samsung va fi cel puțin la fel de bun ca cel de la Qualcomm.  Ecranul va fi AMOLED Dynamic 2X, adică 120 Hz, cu rezoluție FullHD+. Memoria RAM este de 8 GB și stocarea disponibilă 128 sau 256 GB. Nu avem vești despre memorie mai multă, cel puțin pe modelele de bază. Bateria? 3700 mAh și respectiv 4500 mAh, cu încărcare de maximum 25W (cel puțin din ce știm până acum) Deși eu sper la un 45W, cred că au rezervat această funcție pentru S22 Ultra.

La camere stăm bine, chiar și cel mai mic are aceeași configurație, și anume:

  • UltraWide de 12 Megapixeli (clasica cameră de la Samsung)
  • Wide de 50 Megapixeli cu deschidere F1.8
  • O cameră Tele de 10 Megapixeli cu Zoom optic 3X
  • O cameră frontală de 10 Megapixeli

S22 Ultra sau Galaxy Note 22? – Poți să îi spui cu2m vrei, va fi tata lor! Arată ca un Note, se comportă ca un Note, e pătrățos ca un Note și are pen, ca un Note.  De asemenea vine cu un ecran mai mare, de 6.8 inci QHD+ la 3080×1440 pixeli. Aproape cât monitorul de 49 de inci de la noi de la studio. 

La prima vedere, toate camerele de pe spate, deși într-o configurație similară cu a lui S21 Ultra, sunt mai mici, mai bine încadrate în carcasă. Carcasa are vreo 10 mm grosime și pare că ascunde foarte bine toate aceste componente. Știm asta din măsurătorile făcute de Lou de la UNbox Therapy, care a avut un video de prezentare cu dummy-urile folosite pentru husele proprii. Clipul a fost dat jos între timp, probabil la cerea lui Samsung, însă internetul a fost mai rapid. 

Va fi mai greu, la 229 grame, dar și pentru că vine cu baterie de 5000 mAh cu încărcare rapidă. Memoria RAM urcă până la 12 GB în funcție de stocare, cel mai probabil pe varianta de 512 GB și nu, nu știm dacă vom vedea o variantă de 1TB, mai ales că Samsung a renunțat la microSD pe generațiile noi. Pentru viteză spun ei. Și pentru viteză dar și pentru bani spunem noi, utilizatorii.

Camerele sunt și ele diferite.

  • UltraWide de 12 Megapixeli, la fel ca pe celelalte
  • Wide de 108 Megapixeli, aceeași dimensiune a senzorului ca pe S21 Ultra
  • Două camere Tele, una de 3x zoom optic și una de 10x, mabele de 10 Megapixeli fiecare
  • Camera frontală este mai importantă aici se pare, 40 Megapixeli

Accentul pe partea de foto se pune din nou pe procesarea imaginii, zona cel mai greu de verificat de altfel la un comparativ cu generația anterioară. Poate doar la zoom 100X pe S22 Ultra și 30X pe S22 și S22+.  Pe lângă asta, se va insista mult și pe 5G și pe noile modem-uri capabile de mmWave și SUb 6, și desigur pe conectivitatea WiFi 6E, teoretic de 2.5 ori mai rapidă ca WiFi6. Pen-ul va fi în centrul atenției și desigur că va fi comparat cu cel de pe Note 20 Ultra, de trei ori mai precis și mai sensibil. 

Acum, tabletele, care-i treaba cu ele?

Ei bine Samsung face display-uri, printre cele mai bune pentru telefoane și tablete. Și cum în ultimii doi ani, tabletele au fost și mai căutate dar și mai ușor de găsit decât laptop-urile, acest segment se pare că revine. Vor fi trei modele și aici, Tab S8, S8+ și S8 Ultra, cu diferențe majore între ele. Toate suportă însă Pen, și probabil vor veni cu el în cutie. 

Tab S8 – Diagonală de 11 inci, LTPS la 120 Hz și rezoluție de 2560×1600 pixeli. 8 GB RAM și 256 GB stocare și o baterie cu încărcare rapidă de 8000 mAh ar trebui să completeze pachetul. Cu ce diferă de Tab S7 de acum doi ani? Cu aproape nimic, poate doar procesorul o idee mai rapid și vreo 2 GB RAM în plus.  Tab S8+ este în aceeași situație, 12.4 inci cu ecran AMOLED la 120 Hz, baterie de 10.000 și un preț puțin mai mare. DIn nou, aceeași treabă ca S7+ doar cu un procesor mai nou. Dacă ai una din generația anterioară nu merită investiția, ți-o spun de pe acum.

Tab S8 Ultra este însă altă discuție. Samsung a pus tot ce putea mai bun în concurentul direct pentru iPad 12 cu procesor M1. 

Avem un ecran de 14.6 inci, Super AMOLED la 120 Hz, cu rezoluție aproape 3K. De asemenea, pentru varianta de 512 GB stocare, vine cu 16 GB RAM și pare a fi un adevărat powerhouse pentru cine vrea să renunțe la laptop. Mai ales că va veni și cu atașament de tastatură ce o va transforma într-un laptop în toată regula, și o mulțime de îmbunătățiri pe partea de conectivitate, apeluri video, înregistrare de sunet, și chiar inter-operabilitate cu celelalte dispozitive Samsung, Telefonul și desigur Televizorul.