Romanian Design Week 2016

Începând din 20 mai și până pe 5 iunie Bucureștiul este capitala designului, așadar cretivitatea își face loc printre spații convenționale și neconvenționale, galerii de artă, studiouri de design, ateliere, expoziții, proiecţii, ateliere, lansări de produse și nu în ultimul rând petreceri. Vorbim despre RDW (Romanian Design Week) ”cel mai amplu eveniment dedicat industriilor creative din România și unul dintre cele mai relevante evenimente multidiscliplinare de pe scena culturală locală”. Mai pe scrut, este unul dintre cele mai mișto evenimente culturale dedicate creațiilor și creatorilor români. Șase expoziții internaționale, 50 de evenimente conexe în București și 150 de designeri doar în Piața Amzei. Cam așa s-ar rezuma în cifre întregul eveniment.

Expoziție la piață

Anul acesta, expoziția centrală este la Piața Amzei. Nu că-i cool? O piață, care deși este o construcție nouă, nu este utilizată, însă iată ce frumos servește drept loc pentru expoziție de artă. Acest lucru mă convinge că cei care organizează evenimentul sunt foarte creativi (nu aveam oricum dubii) dar și că vor cumva să tragă un semnal de alarmă. „Nu îi găsiți utilitatea? Lasă că știm noi ce să facem cu ea”. Și pentru că vreau să te conving să te duci, îți arăt câteva lucuri mișto pe care le poți vedea la expoziția centrală.

interior_romanian_design_week_2016_cavaleria.ro romanian_design_2016_cavaleria_week banii_cavaleria.ro_rdw_2016

Dar cum spuneam, RDW nu se desfășoară doar la Piața Amzei, ci în diverse locuri din București. Cu siguranță ai aproape de tine ceva de văzut. Iată, de exemplu, programul pentru astăzi.

 • Fusion Arts – Asociația Culturală Noblesse

Palatul Nobelesse între 9:00 – 18:00

Un proiect ce își propune să aducă în prim plan ideea de fuziune în spațiile rezidențiale, între design interior cu piese statement de designer și artă plastică. Biblioteka – Hub for designers, vine în completarea expoziției organizând o serie de conferințe pe diverse teme conexe expoziției.

 • The Morodan Offices and Showroom -“Never COMPLAIN. Never EXPLAIN”

Strada Aurel Vlaicu, nr. 137 între 10:00 – 18:00.

 • Maison V – „Hedonismul Artei Efemere” – Expoziție de artă comestibilă

Strada Dobrota, nr. 16 între 10:00 – 20:00. Mergi să consumi artă la expoziția de artă comestibilă de la Mansion V.

 • A solo show of Carmen Secăreanu – Doamne în așteptare

ARCUB, Strada Lipscani, nr. 84-90 între 10:00 – 22:00. Inspirat de poemul lui Geoffrey Chaucer „Legenda bunei femei” conceptul spune poveștile nepovestite a șapte femei menționate ca fiind „Doamne în așteptare”. 

 • ROD Cărturești – Vă rugăm nu vă așezați #2 – Design românesc de sine stătător

Cărturești Carusel, Strada Lipscani, nr. 55 între 10:00 – 22:00. A doua ediție a expoziției „Vă rugăm nu vă așezați”- expoziție de design românesc de sine stătător, cu scaune pentru oameni… cu scaun la cap.

 • ZOOT.ro –  Lea Rasovszky & Alexandru Petre art-fashion experiment @ZOOT.ro 

Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 40 între 11:00 – 20:00. 

 • Meșteshukar ButiQ Evoluția meștesugului rom și a meșteșugarilor: de la arhaic la contemporan

Strada Edgar Quinet, nr. 7 între 12:00 – 19:00

 • Stadio – Restaurant cu Atrium – Color me smart!

Strada Ion Câmpineanu, nr. 11 între 12:00 – 00:00. Ai ocazia să iei parte la conturarea unui desen-mesaj care sugerează puterea oamenilor atunci când sunt uniți. Mergi la STADIO și lasă-ți amprenta pe unul din panourile ce vor forma la final desenul-mesaj.

 • Ambasada Suediei în România – Swedish Dads 

ARCUB Gabroveni, Strada Lipscani, nr. 84-90 între 14:00 – 20:00 

 • Fundația EIDOS – UNFINISHED Bucharest Festival of Visual Arts

ARCUB: Strada Lipscani, nr. 84 – 90

 • Latitudine53 by Manasc Isaac –  Estetica Obiectului Găsit 

Bulevardul Hristo Botev, nr. 27, et.1, ap.1 între 14:00 – 21:00. 

 • Adelina Ivan – Time Delusion 

KUBE Musette – Calea Victoriei, nr. 114 între 19:00. 

 • Molecule F – Introducing Steff Chelaru

Promenada Mall – Calea Floreasca, nr. 246, etaj 1 de la 19:00. Designerul Steff Chelaru își lansează colecția la Molecule F concept store din Promenada Mall.