Reducerile de iarnă

Despre reduceri și modul în care sunt ele practicate în România am vorbit în repetate rânduri. De fiecare dată am ajuns la aceeași concluzie: prețurile de la noi sunt cu mult mai mari decât cele practicate de aceeași comercianți în țările vecine, iar reducerile nu sunt tocmai reduceri. În cazul în care ești deranjat de diferența de preț, ai câteva opțiuni.

Poți alege să îți faci cumpărăturile pe internet sau să mergi într-unul dintre așa numitele Shopping Village din Munchen, Paris, Spania sau Londrasau într-unul la scară mai mică, lângă București Fashion House.

Varianta comenzilor online este bună în momentul în care ai informații bune despre site-urile respective, îți cunoști foarte bine dimensiunile și ești pregătit pentru un eventual retur, dacă hainele nu ți z potrivesc. În cazul în care ai primit un tricou mărimea S și este prea strâmt ori ți se pare disproporționat nu trebuie să te superi neapărat pe comerciant. Mărimile hainelor pot să difere în funcție de țara în care sunt produse sau piața pentru care sunt destinate. Un “M” din SUA poate să difere de unul din Europa sau China. Diferențele sunt centrimetri în plus sau în minus. De exemplu, tricourile și cămășile din State sunt mai late decât lungi, în timp ce în China și în Italia acestea sunt mai lungi și mai slim.

Dacă vorbim despre Shopping Village, aici magazinele sunt de tip outlet, adică hainele sunt din sezonele trecute, stocurile sunt limitate și așa rezultă prețurile foarte mici. În plus, există și unele perioade din an în care prețurile sunt și mai mici, comercianții practicând reduceri de până la 90%. Îți poți programa vacanța în funcție de aceste perioade și astfel poți face cumpărături pentru tot sezonul. Numai așa ajungi la economii substanțiale.

Revenind pe plaiuri mioritice și la mult blamatele noastre reduceri, trebuie să recunoaștem că pentru cei sceptici vizavi de cumpărăturile online și pentru cei care din diferite motive nu pot ajunge în outlet-uri, aceste reduceri sunt binevenite. Este clar faptul că, articolele vestimentare pentru sezoanele reci sunt cu mult mai scumpe decât cele pentru vară. Pentru un plus de confort iarna ai nevoie și de multe accesorii (căciulă, fular, șosete, mănuși). Dacă pentru o ținută de vară formată din pantofi sport, tricou, jeans și poate o jachetă pentru serile răcoroase, ai nevoie de 500 de lei, pentru o ținută de iarnă, doar un palton sau o jachetă cu fulgi costă în medie 400 de lei. Nu mai punem la socoteală bocancii la fel de scumpi și grămada de accesorii.

În mod oficial, perioada de soldare începe pe 15 ianuarie și se termină pe 15 aprilie. Asta în teorie, căci în practică magazinele încep să introducă prețuri promoționale începând cu 1 ianuarie, prin urmare, până în aprilie nu mai găsești prea multe lucruri. De aceea interesul pentru articolele de iarnă scade și se îndreaptă către cele din colecțiile noi de primăvară-vară.

Reducerile de iarnă sunt preferatele mele, recunosc. În această perioadă îmi pot cumpăra haine esențiale pentru sezonul rece la prețuri mult mai mici. De exemplu, la începului sezonului de iarnă am dat pe un palton 649,9 lei iar acum l-am găsit redus la 199,9. În această perioadă a anului prefer să îmi pregătesc garderoba pentru anul următor, cumpărând haine care în plin sezon sunt mult prea scumpe. Și nu îmi fac griji că anul viitor nu voi mai fi la modă. Din două motive: în primul rând, moda nu se reinventează de la an la an, doar se adaptează și cel mai important, tu faci moda pentru tine și tu trebuie să te simți bine.

Suntem la al treilea val de reduceri și hainele au ajuns la prețuri enervant de avantanjoase. Adică în plin sezon ți-ai luat o jachetă cu 299,90 lei? Acum este doar 99,90 lei. Am făcut un calcul scurt. O ținută formată din palton, pulover, pantalon și bocanci înainte de soldări ar fi costat 1359,90 lei, acum costă 529,90 lei. O diferență simțitoare de 830 de lei, aș zice.

În această idee am format o listă cu câteva produse, la prețuri foarte bune, pe care dacă le vei achiziționa acum vei rămâne cu bani și pentru alte plăceri. Alegerea este doar a ta. Nu te așteapta ca prețurile să mai scadă. Suntem deja la al treilea val și ar fi bine să te grăbești. Eu am făcut o selecție cu câteva produse și site-uri de unde merită să îți cumperi repede ceva.

PALTOANE ȘI GECI

reduceri_paltoane_cavaleria.ro_stil

SACOURI

reduceri_sacouri_cavaleria.ro_stil

PANTALONI

reduceri_pantaloni_cavaleria.ro_stil

ÎNCĂLȚĂMINTE

 

Aici găsești reduceri bune în această perioadă:

asos.com

fashiondays.ro

YMC.com

oki-ni.com

present.com 

oipolloi

end. 

Oliver Spencer 

Albam 

sefton 

Wolf & Badger

Ally Capellino 

GRENSON 

Orlebar Brown

matchesfashion 

MKI MIYUKI ZOKU 

Dick’s 

rokit 

sunspel

etautz 

goodhood