VIDEO – Prețul Corect | Cât costă să urci pe Everest

Dimineața asta m-am trezit plin de entusiasm și cu spirit de aventură la nivelul 9062. Dacă n-ar fi trebuit să plec spre birou, mai că mi-aș fi luat ruscascul în spinare, pentru o aventură mai offroad, dincolo de mall oricum. Apoi, după prima gură de cafea, mi-am dat seama că nu sunt nici pe departe genul. Frigul, mersul pe jos și lipsa confortului mă deranjează teribil. Am mai luat o gură de cafea și, fără să-mi dau seama, m-am pus pe calculat cât m-ar costa o nebunie mai mare decât…o escaladă ceva mai sus de Babele, în pantaloni scurți și cu pantofi sport de alergare. Și..hopa, subiectul! Am pus mâna pe telefon și am întrebat interneții cât mă costă să urc direct pe Everest.

M-am documentat ore bune, site după site. M-am uitat la vloguri și secvențe din filme  și mi-a dat așa: este al naibii de scump și de periculos! La prima vedere zici că se poate. Echipamente, un bilet de avion, un termos cu cafea și cam aia e. Dar… NU. Pe Everest nu urci tu așa, când vrei și cum ți se năzare. Indiferent de bani. Ai nevoie de permis, trebuie să-ți faci asigurare, să te vaccinezi, iar mai apoi să te asiguri că ai cum să și pleci de acolo. Unde mai pui că depinzi tare mult de vreme…la secundă.

Și, da, costă. În funcție de echipament, traseu, locul din care pornești expediția. Fără să mai lungesc vorba, te invit să urmărești story-ul. Reține doar că există și în România companii care asigură astfel de călătorii, all inclusive. De la 45.000 de euro în sus.