Cum îți pregătești garderoba de toamnă

A venit toamna, curăță-ți încălțămintea și scoate de la naftalină pelerinele de ploaie și jachetele. Și după acest scurt moment poetic zic să trecem la tema discuției noastre. Fie că ne place sau nu, toamna a venit, iar ținutele noastre trebuie adaptate în consecință. Gata cu încălțămintea de pânză, albă, cu cămășile cu flori, cu pălăriile de paie și așa mai departe. Vremea capricioasă care ne oferă dimineți reci, după-amieze călduroase și uneori seri ploioase ne obligă să ne adaptăm ținutele. 

Așa că, pentru astăzi m-am gândit să vorbim despre cum ne pregătim garderoba. Ce haine depozităm și cum, cu ce înlocuim hainele de zi cu zi și ce nu trebuie să-ți lipsească din cuier. Pune la păstrare pantofii sport din pânză și încălțămintea deschisă la culoare și treci la încălțămintea din piele și piele întoarsă. În cazul celei din urmă un tratament anti pete ar fi mai mult decât benefic.

garderoba de toamnă

Anotimpul cămășilor înflorate s-a dus și el. Lasă-le de asemenea pe cele de in, colorate și foarte decoltate. Poți totuși să păstrezi unele din bumbac ceva mai gros și în culorile adaptate anotimpului. Nuanțe de ocru, culori de pământ, tot soiul de griuri și în general culori închise, nu pasteluri. Mai poți păstra puțin jachetele din denim și pe cele din piele, pentru serile ceva mai blânde.

Ce scoți de la păstrare? Începe cu bluzele, maletele și hanoracele pufoase numai bune pentru serile și diminețile răcoroase. Pune pe listă și un pardesiu, jachetele matlasate, bomber și în general pe cele căptușite. Mai ales dacă ești genul care preferă să nu se îmbrace în straturi, o jachetă ceva mai groasă va fi suficientă să-ți țină de cald dacă o porți doar cu tricou. Neapărat pune pe listă și o pelerină de ploaie. Unde mai pui că sezonul acesta sunt în vogă și găsești o grămadă de modele care mai de care mai interesante. Dacă nu ai în garderobă una, mergi de grabă prin magazine. Pelerinele sunt foarte bune pentru zilele capricioase de toamnă, iar dacă alegi una pe gustul tău cu siguranță vei avea un plus de stil și vei de o notă aparte ținutelor tale.

În materie de încălțăminte îți recomand să alegi botinele, desert boots pantofii din piele și în general orice nu este fabricat din pânză. În plus, dacă aplici un tratament anti-umezeală și murdărie scapi de grija curățatului. Este de asemenea momentul în care poți începe să porți șosete înalte și colorate. Acestea pot fi accesoriul care să mai înveselească ținuta și să fie pata de culoare a ținutei tale.

La capitolul accesorii poți trece la pălăriile din fetru, eșarfele uni, brățările din piele, ochelarii de soare cu lentilă deschisă la culoare ori în degrade, dar și brățări ori batiste pentru sacou. Ține minte! Toate trebuie adaptate sezonului, iar cel mai simplu faci asta alegând culori specifice, precum tonuri de maro, mov, bej, grena.