Patru idei de ținute de toamnă

Processed with VSCO with c7 preset

Oricât am vrea să ne amăgim că încă este cald și vom avea parte de o vară prelungită, toamna și-a intrat în drepturi iar temperaturile sunt în concecință. Oricum ar fi, este un anotim frumos și foarte ofertant din punct de vedere al ținutelor. Trebuie să ții cont de faptul că de cele mai multe ori diminețile și serile sunt ceva mai răcoroase, iar uneori la prânz, mai ridicate. Așa că cel mai bine pleci dimineața de acasă pregătit cu o jachetă sau un hanorac pe care să-l poți da jos în cazul în care soarele este mai puternic la prânz, iar dimineața să te poți bucura de un confort sporit. Pentru mine, toamna, jachetele din denim și piele sunt cei mai buni prieteni. Un alt aspect de care trebuie să ții cont sun ploile. După o vară caniculară, sezonul imediat următor este de cele mai multe ori caracterizat prin ploi abudente și intempestive. Așa că, pregătește-te în consecință! După cum te-am sfătuit deja într-un material dedicat încălțămintei de toamnă, lasă acasă sneakerșii din pânză și pe cei albi și scoate de la păstrare încălțămintea de toamnă. Știi deja că ai de unde alege, așa că n-ai nici o scuză să nu o faci.

Pentru mine toamna este un sezon ideal, ofertant și mă bucur de versatilitatea lui printr-o mulțime de abordări de ținute. Dacă vara, căldura te limitează de cele mai multe ori la tricou, jeans și sneakerși, toamna îți permite să-ți condimentezi ținuta și cu o jachetă sau o eșarfă. În general, cuvântul de ordine pentru sezoanele reci este layering. Straturi multe, care mai de care mai interesante, deci multe posibilități. Fie că alegi o jachetă mai groasă, ori vrei un layering mai complex și alegi o cămașă din denim alături de o jachetă complementară, ori o bluză și o vestă matlasată.

Și pentru că mulți dintre voi m-ați întrebat cum fac tranziția de la vară la toamnă și cum îmi adaptez ținutele, m-am gândit să-ți prezint câteva idei. Am ales unele combinații pe care le abordez cel mai des, dar și unele care s-ar putea să fie mai mult pe placul tău.  

Piele și denim

Patru idei de ținute de toamnă

O combinație extrem de interesantă și rareori folosită este între denim și pielea întoarsă. Cele două se completează perfect, atât din punct de vedere al texturilor, dar și mai ales prin prisma culorilor. Dacă alegi de exemplu o cămașă din denim într-o culoare clasică, se va potrivi de minune cu o jachetă din suede camel. Aceste două culori și materiale merg de minune împreună și rezultatul final este unul cât se poate de interesant. În plus, n-ai nevoie de alte artificii pentru o ținută deosebită. Poți alege fie jeans din denim clasic alături de un tricou basic și o jachetă camel din suede, fie o cămașă din denim în aceeași nuanță cu pantalonii. Când vine vorba de încălțăminte, poți să mergi pe clasic și să alegi o pereche de botine Chelsea, ori sneakerși din piele. 

Rock’n’roll style

Ținute de toamnă

Un stil și o combinație care nu se vor demoda niciodată. Indiferent de an sau sezon, o jachetă de biker din piele, alături de un tricou basic alb și pantaloni negri sunt o rețetă câștigătoare. Pe cât de simplă combinația pe atât de interesantă și versatilă. Dacă mă întrebi pe mine, așa m-aș îmbrăca în fiecare zi. În plus, dacă vrei, poți plusa cu câteva accesorii tipice stilului: inele, lanțuri, eșarfe, brățări sau chiar și o pălărie. 

Smart casual

Rămânem la combinații simple, dar mergem un pic mai spre elegant. Ținutele smart casual sunt o combinație între stilul casual și elegant cu un touch de streetstyle. Practic, vorbim de un stil casual mai lucrat, mai atent studiat. N-ai nevoie decât de un pulover simplu, nu foarte gros, o pereche de pantaloni de stofă sau lână structurată și o pereche de pantofi sport simpli. La această combinație te poți juca cu o mulțime de culori și texturi. Poți alege între lână, bumbac, mohair sau cașmir, iar la capitolul culori poți încerca tot paletarul de toamnă. Începând de la nuanțele de gri, tonuri de pământ și până la pasteluri și culori ceva mai stridente, dar în cantități mai mici. Griurile se împletesc de minune altături de culorile de pământ, dar și de cele de inspirație militară.

Tricoturi și stofă

Nu strâmba din nas. Știu, nu a venit încă iarna, dar putem purta tricoturi și acum. Lăsăm puloverele masive și foarte voluminose pentru iarnă. Acum ne concentrăm pe cele subțiri și ușoare, numai bune pentru diminețile și serile răcoroase. Dacă vrei versatilitate, alege un cardigan. Fie că vrei un model cu nasturi, fermoar sau simplu, te poți bucura de posibilitatea de-ți schimba ținuta pe timpul zilei, în funcție de fluctuațiile de temperatură. Dimineața, cardiganul îți va ține de cald, la prânz, când temperaturile cresc, poți scăpa de el, iar seara te poți baza din nou pe el.

Sport-casual

Ultima variantă pe care ți-o prezint acum este una extrem de populară în ultimii ani. Una foarte potrivită primăvara, despre care am vorbit deja aici, deoarece combinația merge de minune și la începutul sezonului rece. Rămâne în continuare un trend major în materie de vestimentație, iar elementele populare rămân aceleași: pantofi sport, alături de pantaloni de costum sau pardesiul elegant alături de jeanși. În plus, asocierea dintre piese clasice, de nișă și  piese de la branduri de lux, rămâne la mare căutare.