Papioanele din lemn te vor scoate din clasic

Papioanele au devenit populare în ultimul timp. Zeci de ateliere și magazine online cu accesorii au invadat piața în ultimii ani. Astăzi, papionul, un accesoriu de altfel elegant, a coborât în viața de zi cu zi, unii bărbați purtându-l și la ținute mai relaxate. Dresscode-urile rigide au fost date la o parte. Regulile sunt încălcate și ușor asistăm la un concept numit “highstreet fashion” în care piesele clasice sunt purtate în moduri neobișnuite. Sau hai să le spunem în moduri mai relaxate.

Există papioane de toate felurile. Diferite printuri, materiale și forme.

De la textil la lemn

Dar hai să vorbim despre ceva mai interesant! Papioanele din lemn. Da, lemn! Deși lemnul este un material folosit de mii de ani pentru diferite întrebuințări nu te-ai fi gândit niciodată că și un papion poate fi făcut din lemn. De la lemnul brut până la papion este un drum lung, dar acest lucru demonstrează cât de adaptabil poate fi acest material.

dudi-bow-ties-2

Cum să porți un papion din lemn?

Ca oricare alt papion: la gât. Recomand purtarea lui la ținute casual. Dacă ai o petrecere cu colegii de muncă și vrei să ieși în evidență papionul din lemn este soluția. De asemenea, îl văd foarte bine încadrat în tema sărbătorilor de iarnă, chiar dacă mai este mult până atunci. Poate fi o posibilitate de cadou numai bună de luat în calcul.

dudi-bow-ties-3

Cum se realizează un papion din lemn?

Vlad Mîndăianu de la Dudi Bow Ties ne-a povestit că prima etapă este cea a alegerii lemnului.

vlad-bow-ties

Se urmărește alegerea unei fibre cât mai estetice apoi se aduce la grosimea corespunzătoare. A două etapă constă în decuparea propriu-zisă a papionului în funcție de model. Urmează șlefuirea cu mai multe tipuri de materiale abrazive, în final ajungându-se la o suprafață cât mai fină. În ultima etapă se finisează cu un amestec de uleiuri și ceruri. După ce stratul aplicat de ulei s-a uscat corespunzător se atașează materialul textil precum și celelalte componente.

Realizarea unei machete durează aproximativ șase zile, iar un papion aproape de șapte ore.

Dar destul cu datele tehnice. Papionul de lemn este o alegere îndrăzneață. Este ceva nou cred că merită încercat. Măcar de curiozitate și pentru reacția celor din jur. Hai să vedem împreună o colecție de poze cu aceste papioane unice.

Spune-ne dacă te vezi purtând aceste papioane și la ce ținute le-ai asorta.

Foto: Eduard Măriuț