Must-have de toamnă – Pantalonii cargo

Îi poartă rockerii dar și tăticii posomorâți.. Sunt masculini, dar în același timp te pot face de rușine dacă nu ști să îi porți. Este piesa de vestimentație preferată de soldați și prelucrată în atelierele marilor designeri zilele acestea. Vin într-o multitudine de culori, dar cel mai bine le stă ca la mama acasă (armată). Adică în culori de camuflaj. Pantalonii cargo sunt ca Hitman: un agent dublu, care joacă de ambele părți ale stilului masculin: cea frumoasă și cea a ridicolului.

Toamna aceasta ai nevoie de alternative practice. Te-ai întors din vacanță și începi munca, sau plimbările de weekend. Ia-ți pantaloni cargo și fă ca fiecare plimbare pe străzile orașului să arate ca o aventură urbană. Da! Se poartă pantalonii cargo! Bagă bine la cap dacă vrei să fii în tendințe. Toate brandurile high-street au în colecția lor de toamnă cel puțin o pereche și îi poți găsi la prețuri mici. Îi găsești în Zara, H&M, Bershka sau Pull&Bear. Astăzi îți voi spune ce să cumperi și cum să îi porți.

Înainte de toate puțină istorie

Pantalonii cargo mai sunt numiți și pantaloni de luptă. Aceștia au fost gândiți pentru armată, ca să reziste intemperiilor de pe câmpul de luptă. Uniformele de luptă au fost îmbrăcate pentru prima oară de Forțele Armate Britanice în 1934 și au fost introduse și în Statele Unite la mijlocul anilor 40. Aceste uniforme aveau în componență pantaloni cargo. Buzunarele aplicate erau folosite pentru a căra bandaje, hărți și muniția necesară pe câmpul de luptă. Au devenit populari în zonele urbane fiind foare practici pentru cei care merg mult pe jos. De ce? Datorită buzunarelor încăpătoare.

4

Ce să cumperi?

După cum spuneam mai sus, poți găsi cu ușurință pantaloni cargo în magazinele de consum. Ai grijă la ce cumperi! Mai întâi de toate, te sfătuiesc să cumperi pantaloni uni, adică fără niciun print. Chiar și camuflajul militar îl vei evita, deoarece restricționeză versatilitatea acestora. Astfel îi poți purta chiar și cu sacou așa cum am făcut și eu. Ai grijă ca buzunarele aplicate să nu fie exagerate. Croiala să fie pe picior, strâmtă în partea de jos. Dacă nu, o să arăți ridicol și neîngrijit. Pe cei din poze i-am găsit la Pull&Bear cu prețul de 169 lei.

2

Cum să îi porți?

Îți recomand să adopți două stiluri apropiate purtând acești pantaloni: casual și smart-casual. Pentru stilul casual îi porți cu un tricou alb sau negru. Nu uita să accesorizezi cu o brățară. Dacă vremea se răcește poți face foarte ușor trecerea spre smart-casual. Pune-ți o cămașă de jeans cu un sacou sport. Eu am ales să îi port cu un sacou și un cardigan peste un tricou alb.

3

Foto: Eduard Măriuț

Ce mai aștepți? Pantalonii cargo te așteaptă în magazine! Ține cont de sfaturile de mai sus și înțelege originea lor atunci când îi vei îmbrăca. Chiar dacă există astfel de pantaloni și în colecțiile pentru femei, se poate ca cea de lângă tine să ți-i fure într-o dimineață. Nu că nu și-ar găsi și ea, dar este mai interesant. Acești pantaloni inspiră atâta masculinitate încât și ele îi (te) vor dori.

 

Pantalonii Cargo sunt un must-have toamna aceasta. Mai multe despre ei în link https://www.cavaleria.ro/?p=5456

Posted by Cavaleria.ro on Wednesday, September 16, 2015

Am purtat:

  • Pantaloni Pull&Bear 169 lei
  • Sacou ZARA MAN
  • Tricou Old Navy
  • Pantofi sport Adidas ZX850