[VIDEO] O noapte de aventură în București

M-am trezit cu noaptea în cap și niciodată nu am fost atât de încântat. Știam că mă voi distra teribil într-un București lipsit de trafic și zgomot. 4:00 AM și Bucureștiul doarme. Doar luminițele instalate cu ocazia sărbătorilor au adus puțină veselie peisajului urban. Și da, am început să filmăm luminile orașului cu un smartphone. Nexus 5X este cel care ne-a surprins plăcut în concursul de Instagram pentru Cavaleria.ro. Să vă mai zic că erau 0 grade și că îmi tremurau mâinile și picioarele? Nu asta contează.

Am luat Calea Victoriei la… pas și am ieșit apoi pe Bulevardul Magheru, pustiu, așa cum îl visează toți șoferii ziua. Eram noi, și autobuzul de noapte. Normal că șoferul a oprit curios să ne întrebe ce se întâmplă. Se filma cumva Star Wars la București? Totul a fost făcut de pe jucăria care m-a făcut să mă simt excelent: Freewheel. O placă prinsă în două roți laterale pe care te înclini spre ce direcție vrei și ea te duce acolo. Acum gândește-te cât de distractiv a fost: Bucureștiul liber, o chestie cu roți care merge tare, și o filmare făcută cu telefonul. Adaugă căzăturile luate, picioarele înghețate și zâmbetul de copii care nu ni s-a luat de pe fețe. Cu siguranță pe asta am cui să o povestesc.

Pentru a obține imagini cât mai bune am apelat la un arsenal tehnic. Asta e partea pentru cei tehnici. Restul pot derula direct la video.

LG Nexus 5X este probabil cel mai dorit telefon de la Google. Este un terminal performant produs de LG care rulează Android curat cu acces la toate serviciile Google. Din acest motiv este și foarte rapid. Are senzor de amprentă și filmează chiar 4K, UHD. Așa am filmat și noi cu el secvențele cu luminile orașului.

CAME-TV Single 3 Axis este un stabilizator electronic pe care am montat Nexus și care menține telefonul în aceeași poziție pe tot parcursul plimbării. Am avut nevoie de puțin antrenament cu el, mai ales pentru a combate efectele frigului de sfârșit de decembrie.

DJI OSMO este camera pe care am folosit-o pentru cadrele în care mă vedeți pe mine, filmat din spate, lateral și aproape orice poziție ne-a trecut prin minte. Este o combinație în miniatură între un stabilizator electronic pe trei axe, cum este cel de la CAME-TV, și are și o cameră ce filmează 4K. Imaginea se vede în timp real pe un telefon conectat wireless, iar înregistrarea se face pe card microSD. O adevărată bijuterie.

GoPro Hero 4 Silver + GoPro Hero Session sunt cele două camere cu care am filmat la nivelul solului luminile orașului. Un mic sfat, mai ales că acum e foarte frig, folosiți carcasa de protecție pentru acestea. Le ține de cald. Altfel nu veți putea filma mai mult de câteva minute cu ele și cel mai probabil se blochează și se închid.

Freewheel este numele jucăriei pe care am parcurs kilometri întregi prin oraș. Unii îi spun hoverboard dar tehnic nu este chiar corect. Are două motoare puternice, acumulatori pentru o autonomie de minim zece kilometri și un senzor de tip giroscop care te ține în echilibru. Îți ia doar cinci minute să te acomodezi cu el și apoi începe distracția.

Sony A7S a fost ajutorul de nădejde pentru momentele în care am avut nevoie de imagini mai apropiate. Unii spun că ar vedea mai bine decât ochiul uman pe întuneric. Le dau mare dreptate.

Luați clipul nostru ca pe un experiment. Spuneți-ne dacă v-a plăcut și mai facem. Ce alte filmări de noapte v-ar mai plăcea?

Came TV Single și DJI Osmo au fost furnizate de Westbuy.ro.