Moda anilor ’90 se întoarce

Umblă prin târg o vorbă care spune că moda se repetă. Și așa este. Puloverele cu guler înalt care erau în vogă în anii ’60 sunt din nou pe val, adidașii cu aspect retro sunt din ce în ce mai populari, iar ochelarii cu rame rotunde nu mai sunt purtați doar de John Lennon.

Moda anilor ‘90 este cu siguranță una pe care am îndrăgit-o la momentul respectiv, dar când ne uităm la pozele cu noi din perioada respectivă ne bufnește râsul. Blugii largi, tricourile cu personaje din desene animate și purtarea borsetelor sunt o parte din trendurile care ne-au marcat în acea perioadă. Ne uităm cu un pic de groază la piesele vestimentare adorate nu demult, dar câteva dintre ele s-au întors. Și arată foarte bine. În continuare vorbim despre cele care merită purtate din nou.

  1. Jacheta bomber

A devenit populară datorită piloților de pe avioanele de luptă. Probabil ai văzut-o pe Tom Cruise în celebrul film Top Gun. Confortabilă și versatilă poate deveni alegerea perfectă în materie de jachete. În anii ‘90 erau purtate acele jachete bomber largi care făceau ținuta să pară neglijentă. Astăzi, designerii, au lucrat la croiala acesteia și au făcut-o să arate foarte bine. Datorită curentului army din moda actuală, jacheta bomber a fost introdusă în aproape toate colecțiile de toamnă-iarnă.

Pentru că este o piesă clasică, poate fi inclusă ușor în diverse ținute. Alege să o porți cu un tricou sau o bluză sport, jeans și adidași pentru un look relaxat.

  1. Retro Sport

Era anilor ‘90 este și era confortului personal. Când vorbim despre stilul retro sport putem observa cel mai bine această întrepătrundere dintre estetic și confort. Poți obține un astfel de look cu piese celebre dar simple care au legătură cu lumea sportului. De exemplu, poți alege să porți faimosul tricou polo de la Lacoste cu o pereche de jeans și teniși albi. Poți adăuga de asemenea, jachete de trening care sunt făcute pentru a fi purtate ca piese separate. Merită să încerci acest look în weekenduri, însă trebuie să găsești echilibrul dintre piese, fără să încarci ținuta. Este o ținută simplă și lejeră, care trebuie să arate cât mai clean.

În ținuta de mai jos am ales să combin pantofii sport specifici anilor ’90 cu pantaloni chinos, tricou oversized și un cardigan.

aaf

  1. Denim

Da, denimul este popular, dintotdeauna. Dar parcă în anii ‘90 a fost introdus în mod obsedant în ținute. Totuși, croielile de atunci lasă de dorit. Jeanșii erau foarte largi, și la fel și jachetele din denim. Dacă mai adăugăm și o pălărie, ai o întreagă ținută din acest material. Obositor. Astăzi denimul se regăsește în croieli slim și în moduri diferite de prelucrare. De la denim raw și până la cel prespălat varietatea este foarte mare. Pentru un look vintage îți recomand denimul prespălat.

jeans