[VIDEO] Jeff Ascough – Fotografia de nuntă la rang de artă

O fotografie funcționează atunci când provoacă o reacție. Sau o stare emoțională. Trebuie să stârnească ceva în tine. Altfel este doar o imagine simplă. Scopul unei fotografii nu este de a schimba subiectul, ci mai degrabă subiectul să îl poată schimba pe fotograf. Cu ceva timp în urmă, un fotograf mi-a spus așa: “Atunci când descoperi fotografia devine molipsitoare. Odată ce te-ai prins în mrejele ei, refuzi să o abandonezi”.  Și așa esteNu sunt fotograf de meserie, doar cochetez cu ea, dar sentimentul nu îmi este străin.

Poate că fotografia a devenit și un trend sau o modă, însă dacă nu are pasiune și devotament e doar un moft. Și ca să fiu sinceră până la capăt, nu aparatul foto este important, ci fotograful din spatele ei.

Așa cum este Jeff Ascough, fotograful clasat de BBC în top 5 fotografi de nuntă din lume, iar revista Professional Photographer numindu-l unul dintre cei mai mari 100 fotografi din toate timpurile. Fotografiile sale au fost expuse în galeria Getty din Londra, în cadrul faimosului festival de fotojurnalism „Visa pour l’image” din Franța, dar și în numeroase expoziții de fotografie din toată Europa.

Cu o experiență de 26 de ani, Jeff Ascough a reușit să ducă fotografia de nuntă la un alt nivel. Îi place să folosească lumina naturală în aproape toate fotografiile și crede în puterea unei singure imagini de a spune o poveste.

Hai să vedem ce are să ne spună despre fotografii români dar și despre era tehnologizării.