Armate de roboţi care fac view-uri artificiale. Clipuri cu zombie printre vii, ălea cu struguri, cu spin-off, de la vin la ţuică de prune. Nu neapărat din Vaslui. Nunţi cu repetiţie şi câini cu profil pe Instagram. Podcasturi. Caft pe followers. Influencers de clasa a patra. Salturi de la public de patru milioane la şase… cu un pic de machiaj şi decolteu. Mici cu must. Shaorma cu de toate. Internetul. Despre el vorbim astăzi.

Nimic din ce spui sau faci nu este greşit ori interzis acolo. Ba…e loc pentru toată lumea. Mama, tata, bunicul, soacra, mătuşa rujată excesiv şi verişoara din Italia. Pentru #citate, #felicitărivirtuale, #pisicipeinstagram, #lamulţianituturorcelor şi aşa mai departe. #partikip şi #amin! Există însă oricând riscul să fii luat în cătare de o masă imensă de lunetişti-microbişti. Haterii. Pe criterii existenţiale. Ori… cromatice la nivel de şapcă. Sclipirea apare atunci când cineva interesat chiar prinde mersul jucăriei. Îşi înţelege publicul, zicem noi. Şi îşi dă silinţa ca ceea ce urcă în online să fie nu doar accesibil maselor, ci şi de calitate. Cu mesaj isteţ şi limbaj citeţ. Apare creşterea organică, uşor de asumat. Dar… acel cineva, spre surprinderea noastră, lasă motorul la relanti. Din varii motive.

Sector 7. Administrativ, actualul sector 6 al capitalei, după o reorganizare comunistă. Pe persoană fizică, nu neapărat în ordine şi cu impozitele la zi, Alex, Teo, Raul, Radu, Andrei. Plus cei cu care colaborează la o mulţime de sketch-uri pe care, te asigur, le ştii ca pe apă. Altfel te ia Poliţia Glumelor pe sus! I-am convocat la o întrunire organizaţională pe câţiva dintre ei. (Cinci copii, şase copii, şapte copii, doişpe copii….Trei au venit.) Pentru că suntem în căutare de răspunsuri. (Sigur, am vrut să înţelegem, mai întâi, de ce anul ăsta nu au scos decât trei episoade din enciclopedia “Nimic nou!”, dar un text generalist dă mai bine în articol).

Aşa că am pus multe întrebări incomode. De ce nu fac bani cum trebuie din YouTube? De ce nu a mers joaca de-a online-ul pe TV? De ce nu fac mai mult, mai agresiv şi în mod exclusiv? De ce au adus bani de acasă pentru producţii? De ce nu ne fac bucuria de a veni cu un late-night bun pe TV? De ce au dispărut un an de pe net? Au 160.000 de abonaţi pe canalul de YouTube, se laudă cu 70 de scenete la sertar şi categoric vin cu ani buni de experienţă în digital.

Îi ascultăm, luăm notiţe – pentru că ating, ai să vezi, puncte sensibile…

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Interviu susținut de BCR.

You Might Also Like

6 Comments

  1. 1

    Îi vreau pe băieți în echipa Cavaleria la secmentul divertisament sigur ar face treabă bună.

  2. 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.