Idei de cadouri pentru prietenul pasionat de gătit

Noi, bărbații, nu suntem în general prieteni cu bucătăria, însă aceia dintre noi care au o pasiune pentru cratiţă se dedică în stil mare, investesc masiv în echipamente și în ustensile demne de un profesionist. Altfel spus, chiar dacă statistic vorbind noi nu gătim prea des, atunci când ne punem şorţul de maestru bucătar ne place să epatăm prin reţete haute cuisine şi prin echipament demn de Gordon Ramsay. Pentru amicul tău sau pentru jumătatea ta chinuită de microbul gătitului, am conceput o listă cu accesorii de bucătărie ce i-ar face viața mai bună, munca mai ușoară şi bucatele mai gustoase.

PK Grills

Amicul tău care se ocupă mereu de grătar pregătește cele mai bune fripturi? Ajută-l să le facă şi mai bune! Cu siguranță se va bucura dacă-i oferi un grătar cadou. Iar ce-ţi propun eu nu este orice grătar disponibil pe toate gardurile şi în toate rafturile, ci este Mercedesul grataragiilor. Este mic, mobil şi multifuncţional. Adică ține loc și de afumătoare. Tovarăşul tău care trăieşte pentru mici și costiță la grătar îl va considera cadoul ideal, iar tu, ca un oportunist, te vei bucura din plin de bucatele ce vor sfârâi pe grătarul supremei eleganţe gurmande.

Suport pentru cuțite

Bărbații nu sunt prea ordonați în aparenţă, deşi trăiesc într-un haos bine organizat, din punctul lor de vedere. Fie că vorbim de haine, de trusa cu scule sau de ustensilele de bucătărie, cel mai adesea le vei descoperi aruncate haotic pe te miri unde. Un suport de cuţite făcut cadou, deși pare banal, îi va fi de mare folos prietenului tău bucătar, mai ales dacă are ustensile scumpe în casă. Cu cât cuțitul este mai bun și mai ascuțit, cu atât mai sensibilă este lama, așa că trebuie protejată. Păcat de bani! Fă-i un bine amicului tău și obligă-l să-și țină în ordine ustensila de bază a bucătarului.

Șorț de bucătărie

Probabil ar fi trebuit să încep cu asta, dar știi și tu că, atunci când pasiunea preia comanda, nu prea se mai obosește nimeni să-şi pună un șorț. Un prieten bucătar mi-a spus totuşi că șorțul face diferența dintre un expert și un amator. Adică pasionatul gătește, se șterge pe ce apucă, nu contează dacă sare pe el mâncare, în timp ce expertul lucrează cu precizie chirurgicală, plasează strategic în buzunarele șorțului fiecare ustensilă în parte și în mod clar nu vrea să se murdărească. Poți să-i faci acest cadou și să-i spui că reprezintă un impuls spre titulatura de chef.

O carte de bucate

Idei de cadouri

Chiar dacă cel căruia vrei să-i faci o surpriză este expert sau doar începător, o carte de bucate îi va fi cu siguranță de folos. Internetul geme de rețete, dar nimic nu se compară cu eleganţa unei cărţi. Larousse Gastronomique, de pildă, se găsea şi în biblioteca rafinatului criminal Hannibal Lecter. În această idee, am ales o carte simplă doldora de rețete, cu grade variate de dificultate. Sunt prezentate o sumedenie de rețete cu legume, una mai apetisantă decât alta. Chiar şi pentru cei care nu-s vegani.

Set de tocătoare colorate

Idei de cadouri

Un alt aliat de nădejde al bucătarului este tocătorul. La prima vedere, nu pare un cadou prea frumos, însă fii sigur că prietenul tău pasionat de oale, linguri și cratițe îl va aprecia mult. În plus, tocătoarele colorate pot fi puse frumos în ordine, deci îl mai scapi de o grijă – haosul din ustensile. Și, cum nici o masă nu poate începe fără o poză corespunzătoare a farfuriei cu mâncare, aceste tocătoare colorate sunt ideale pentru şedinţele foto de Instagram.