Iată ce poți să faci weekendul acesta în București

M-am trezit de dimineață cu un gând în minte. Să plec la munte. Dar până fac bagajul, până ies din orașul ăsta ticsit de mașini…pierd ziua. Mai repede mergi de la Paris la Berlin decât din Predeal la București. Și uite așa m-am convins că mai bine rămân în București acest weekend. Până la urmă și Bucureștiul este plin de evenimente și cum vremea frumoasă a venit, imposibil să nu găsesc ceva interesant de făcut. Hai să vedem ce putem face începând chiar de astăzi.

1. Cinema

Dacă în timpul săptămânii se întâmplă să muncești și peste program și astfel nu mai ai timp măcar de un episod al serialului preferat, în weekend timpul nu mai este o problemă. Dacă vrei să ieși la film alege-l cu grijă ca să nu pierzi timpul degeaba. Pentru o acțiune clasic holywoodiană, îți recomand să vezi Cod roșu la Londra , sau dacă te simți curajos poți merge la un horror.

2. Teatru

Regizorul Dragoș Galgoțiu aduce pe scena Teatrului Odeon lumea barocă și fermecătoare a lui Casanova și a epocii sale. Teatralitatea delirantă și decadentă a ultimului secol aristocratic este prezentă prin spectaculozitatea costumelor semnate de Doina Levintza și prin energia burlescă a echipei de actori. Așa că dacă vrei să mergi la teatru, o poți face în seara aceasta de la ora 19:00. Prețul unui bilet începe de la 15,90 lei.  De asemenea, îți recomand să mergi la Opera Națională. Spectacolul de balet Manon va avea premiera sâmbătă seară, ora 19:00.

„Manon” este al doilea balet în trei acte al coregrafului Kenneth MacMillan (1929-1992), bazat scenariul pe romanul din 1731 al Abatelui Prévost, L’Histoire du Chevalier des Grieux et de Manon Lescaut”, în România publicat cu titlul „Manon Lescaut”, subiect care i-a inspirat şi pe compozitorii Jules Massenet şi Giacomo Puccini pentru operele lor cu acelaşi nume. Pentru premiera din anul 1974 orchestraţia a fost realizată de dirijorul şi compozitorul Leighton Lucas, materialul muzical fiind reorchestrat în anul 2011 de dirijorul Martin Yates. Spectacolul de la Opera Naţională Bucureşti a fost realizat cu ajutorul maeştrilor de balet Karl Burnett şi Bruce Sansom, specializaţi în creaţia lui Kenneth MacMillan.

Balet-Manon-Afis


 

3. Concerte

Kusak/Pop Urban Unit este un proiect care în ultimii ani s-a bucurat de o popularitate deosebită şi mereu crescândă pe scenele bucureştene. Spectacolele au loc rar dar sunt întotdeauna aşteptate cu entuziasm de un segment tot mai larg de spectatori. Vineri de la ora 22:00 vor concerta la Green Hours Jazz Cafe, pe Calea Victoriei. Este un concept interesant care merită văzut și înțeles. Mai jos ai un link cu muzica lor.

4. ABBA Tribute Band REVIVAL

Dacă ești fan Abba trebuie să știi că “ABBA Tribute Band REVIVAL™, votată în unanimitate de Asociaţia Agenţilor Muzicali drept cea mai bună formaţie tribut ABBA din Marea Britanie, concertează pentru prima dată în România, la Hard Rock Cafe, astăzi, de la ora 22:30. Biletele sunt disponibile online pe www.bilete.ro, www.iabilet.ro, www.eventim.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio, semnalizate Bilete.ro, în magazinele Germanos şi la Hard Rock Cafe.

5. Ieși la o plimbare prin parc/oraș

Weekendul acesta ne bucurăm de vreme frumoasă, așa că poți ieși la o plimbare prin parc sau prin centrul orașului. Ia-ți bicicleta sau rolele și uită pentru câteva ore de toate grijile. Uite cum ne-am distrat noi prin București într-o noapte de weekend.