Honor View 20 se mulează după Fortnite

În urmă cu câteva zile, un nene de la Honor a urcat pe o scenă și s-a înfățișat cu o sumedenie de „hashtag-uri” în spatele său. Totul pentru a demonstra cât de rapid este noul Honor View 20 în gaming. Mai exact, în Fortnite. Aparent, Fortnite este o forță a naturii atât de mare, încât înduplecă cele mai noi și performante telefoane din lume să se muleze după el. Anume, Honor View 20 are un set de caracteristici care fac jocul să se miște în cel mai performant mod posibil.

Ce este gaming+?

Dacă e să urmărim exact ce au avut ei de spus despre metoda în care telefonul este optimizat pentru atotputernicul Fortnite, ne-am plictisi de moarte. Fiindcă specificațiile și tehnicitățile din spate l-ar adormi până și pe Radu. Multă vorbă pentru ceva care poate fi explicat mult mai simplu. Ca pasionat de gaming, mi-am însușit această „datorie” și mi-am spus de ce să nu simplific totul pe hârtie digitală.

În primul rând metoda celor de la Honor se numește Gaming+. Pe scurt, acest Gaming+ este o tehnologie prin care sinergia dintre software și hardware rulează la cote maxime. Face ca cipul grafic, sau GPU-ul, noului telefon, laolaltă cu procesorul său să se ia frumos de mânuță și să lucreze în favoarea lui Fortnite. Optimizează totul pentru care resursele necesare să se ducă exact unde trebuie.

OPTIMIZARE LA EXTREM

În aceeși măsură, tot GPU-ul vine dotat cu o tehnologie de inteligență artificială de predictibilitate a încărcării cadrelor. El începe să se întrebe ce ar trebui să încarce pe ecran și se pune pe treabă. Pe lângă acestea, economisește și energia cu până la 20,34%. Ceea ce se traduce într-o durată de viață crescută a bateriei. Deci poți juca mult mai mult decât ai făcut-o până acum.

Asta nu este tot. Fiindcă în spatele cortinei eficientizează și ce rulează în fundal. Aplicațiile din „background”, cum am spune în termeni „simpli”. Datorită acestui fapt, evită redundanțele de instrucțiuni și nu supra-încarcă telefonul cu „task-uri” inutile de care nu are nevoie. Deopotrivă, crește și viteza cu care comunică între ele procesorul, cipul grafic și memoria ram. Din nou, totul ca Fortnite să absoarbă toată „proteina” asta și să împingă mai mult la piept.

Inteligența artificială, care devine ridicol de complexă în zilele astea, regularizează frecvența componentelor și anticipează ce urmează să fie redat pe ecran, ca să poată maximiza FPS-urile. Nici nu mai intru în detalii despre cum monitorizează în timp real „input-ul” sau semnalele de pe touchscreen ca să învețe stilul tău de joc în funcție de scena randată de către joc.

Tehnologia Vulkan, pe care probabil o recunoașteți din jocuri precum Dota 2 de pe PC, este menită să optimizeze jocul ca totul să meagă cât mai fluid. Ei bine, cei de Honor au menționat că va fi suportată și pe acest Honor View 20. Aparent și Arena of Valor primesc același tratament. Cireașa de pe tort este skin-ul sau „costumul” din joc pe care îl poți activa odată cu achiziționarea unui Honor View 20.

În traducere liberă, cam asta au avut de spus cei de la Honor despre cum noul telefon este conceput să redea una dintre cele mai extreme performanțe cu Fortnite.