Dez-gustătorii – Provocarea vegană

După ce colegul meu Mihai Ursu a răspuns „prezent” și chiar a reușit să rezolve provocarea cu berea ieftină, acum este rândul lui Radu Neagu să intre pe mâna mea. Cum care Radu? Păi mergeți și dați click pe poza rotundă cu fața lui simpatică și cu ocazia asta aflați ce să faceți dacă rețeaua WiFi de-acasă merge greu. Pentru el, adevărata provocare a venit atunci când l-am scos din zona de comfort și l-am adus la o degustare de mâncăruri fine. Cel puțin în opinia unora.

Știam că este un carnivor înrăit, genul ăla pentru care cea mai bună legumă este porcul, așa că i-am pregătit o lovitură sub centură cu un meniu vegan. Pentru mine, hrană ideală, dar pentru Radu o rețetă sigură spre inaniție. Scuze, Radu! Zis și făcut. Am mers frumos la magazinul cu produse vegane, unde am căutat numai mărfuri cu nume dubios sau cu aspect neortodox. Poate chiar și neapetisant. M-am ferit de tot ceea ce îmi lăuda vânzătoarea drept un deliciu desprins din sânul generos al naturii sau drept un succes comercial indisputabil. Ce să fac eu cu astea? Mie-mi trebuiau ciudățenii cu gust incert și aspect descurajant. Și nu pentru că mi-aș fi dorit să-l văd pe Radu cum suferă, ci pentru că am dorit să-i testez unui carnivor convins reacția la produsele „extreme”. Să fim serioși. Biscuiți și lapte de cocos, de exemplu, ar mânca oricine. Nu în fiecare zi și nu neapărat de plăcere, dar aceste produse cu greu amintesc de o provocare.

Om bun și darnic, cum mă știți, i-am pregătit lui Radu un meniu complet à la carte format din starter, entrée, main course și desert. Mai simplu spus – o gustare, felul întâi, felul doi și desert. Și, ca să-i treacă supărarea, în caz că nu-i place meniul, i-am rezervat o mică surpriză la final.

Ce produse am ales, care au fost reacțiile lui Radu şi în ce a constat surpriza vezi în clipul de mai jos: