Cum să ai grijă de garderoba ta

Dacă ești tipul care crede că podeaua este locul cel mai bun de a lăsa o haină după ce o dai jos, ar trebui să te mai gândești încă o dată. Sunt șanse ca cel mai bun costum al tău, sau chiar tricoul preferat să se deterioreze mult mai repede decât credeai.

Sunt bărbați care în mod natural au stil. Nu trebuie să gândească prea mult, ci simt totul. Dar stilul nu este numai în hainele de pe ei, ci și în modul în care le îngrijesc. Dacă ai grijă de garderoba ta nu se va întâmpla nimic rău. Nu îți va mânca din timp și nici din portofel, iar rezultatele cu siguranță merită.

Organizează

Scopul unei garderobe este acela de a fi organizată, nu? Totuși, sunt sigur că atunci când ai venit seara târziu acasă și nu mai aveai chef de nimic, ți-ai lăsat hainele pe jos, ori le-ai aruncat pe scaun. Și mie mi s-a întâmplat să cred că am pierdut un tricou, dar de fapt l-am găsit după câteva zile undeva aruncat prin casă.

Dacă încă ești la început și vrei să îți organizezi hainele le poți pune pe categorii. Sacourile vor sta toate în același loc. Blugii, tricourile sau pantalonii, vor avea fiecare locul lor rezervat.

Dacă îți place să fii mai creativ cu hainele tale și să le combini într-un mod diferit, încearcă să îți organizezi hainele în funcție de culoare. De asemenea, dacă îți place să îmbraci ținute monocrome, aranjatul pe culori te va ajuta foarte mult să câștigi minute prețioase dimineața.

Îți recomand să îți aranjezi și șosetele pe culori. Le vei găsi mult mai ușor și astfel vei avea timp să îți savurezi cafeaua.

Încă un lucru pe care îl poți face duminica, când te plictisești, este să îți creezi cinci ținute pentru următoarele zile. Probează hainele, asortează și calcă hainele de care ai nevoie. Nici nu îți imaginezi cum este să te trezești dimineața și să te îmbraci în cinci minute.

fold and organize tshirts

Pantofii

Vei fi surprins să observi că mici trucuri pot prelungi cu mult viața pantofilor tăi preferați. Totul începe de la cum îi depozitezi și cum ai grijă de ei.

Mai jos ai câteva sfaturi pe care ar trebui să le urmezi dacă ții la pantofi și din nou, portofel.

  • Ți-a intrat apă în pantofi? Umple-i cu ziare care vor absorbi umezeala în exces și vor ajuta ca aceștia să se usuce mai repede.
  • Șanurile sunt de nelipsit dacă îți pasă de pantofii tăi. Nu uita că cel mai bine este să îi pui în pantofi la o oră după ce te-ai descălțat.
  • Pantofii de piele ar trebui depozitați în huse speciale. Majoritatea brandurilor de calitate oferă și aceste huse atunci când îți cumperi pantofii. Astfel, ei vor fi feriți de praf. Plasele de plastic fac rău pielii deoarece vor creea umezeală care nu este prietenă cu pielea.
  • Pantofii din piele întoarsă se țin la aer după ce se dau jos din picioare.
  • Nu uita să lași cel puțin o zi între purtări. Astfel, pantofii tăi se vor aerisi mai bine și viața le este prelungită.garderoba 3

Sfaturi generale

La o simplă căutare pe Google sau Pinterest poți găsi o mulțime de sfaturi despre cum să ai grijă de garderoba ta și cum să o organizezi.  Dar după cum știi, nu tot ce este pe internet se potrivește cu viața reală. În continuare, am alcătuit o listă de sfaturi generale care se pot aplica și te vor ajuta să prelungești viața hainelor tale.

  • Spală tricotajele cu șampon. Este mai blând decât detergentul de rufe și nu va strica țesătura.
  • Aruncă toate umerașele din sârmă. Strică croiala hainelor și le poate deforma. Folosește umerașe din lemn.
  • Cumpără produse care nu lasă ca moliile să pătrundă în hainele tale. Este de ajuns ca una să fie acolo și îți iei adio de la multe dintre ele.
  • Aerisește hainele măcar odată pe săptămână. Cum? Deschide larg ușile dulapului și geamurile camerei. Lasă-le așa cât mai mult timp.
  • Verifică nasturii hainelor în mod regulat. Cum dau semne că se slăbesc, coase-i din nou.

Concluzie

Încă îmi aduc aminte strigătul mamei care spunea: Rareș, până nu faci curat în dulap, nu îți dau bani de buzunar! Acum am crescut și îmi dau seama cât de important este să am grijă de garderoba mea. Salvez timp, bani și spațiu.

Ai alte sfaturi de îngrijire a garderobei? Așteptăm mai jos printr-un comentariu.