Google Play pe Huawei! – Cum instalezi TOATE Aplicațiile – Cavaleria.ro

Sunt cel puțin trei variante în care poți instala aplicații pe un telefon de la Huawei, fiecare dintre ele testată de mai bine de un an fără greș, de noi și de alți jurnaliști care au făcut review-uri acestui telefon. Ți le prezint pe toate în clipul de mai jos, pentru ca atunci când cumperi un dispozitiv Huawei care nu are acces la Google Play, să găsești cel puțin o variantă de a îți instala aplicațiile preferate pe telefon.

Știu, nu funcționează toate perfect, în special Google Maps și Google Pay, însă cel puțin pentru partea de plăți în magazinul nativ App Gallery găsești aplicațiile mai multor bănci mari din România, care sunt concepute special pentru această platformă. Spun platformă pentru că și Harmony OS 2.0 cu care vin telefoanele acum este bazat tot pe Android, în mod special versiunea 11. Așadar, prima metodă, caută aplicația în magazinul AppGallery și s-ar putea să fii surprins că o găsești acolo, direct de la producătorul ei.

A doua variantă, fără să fie nevoie să recurgi la magazine terțe de aplicații, este să folosești Petal Search. Este motorul de căutare proprietar Huawei, care te va ghida către cea mai nouă versiune a aplicației pe care o cauți. Fie de pe site-ul producătorului care o oferă înafara lui Google Play, cum e cazul lui Facebook, Instagram, Telegram, WhatsApp. Sau fie printr-un fișier cu extensia apk, adică specific sistemului de operare Android. Îl downloadezi, îl instalezi, și te bucuri de jocul preferat.

A treia variantă este dedicată aplicațiilor Google care nu pot fi instalate nativ, dar care pot fi rulate în marea majoritate direct prin GSpaces care vine tot de la Google. GSpaces este o platformă nativă Google care permite mai multor utilizatori să folosească la comun servicii și resurse de la, Google. Este sigură pentru că rulează pe cloud-ul lor și nu va fi afectată de viruși sau alte probleme pe care crezi că le găsești pe internet.