Protest all black la Globurile de Aur 2018

Așa cum te-am obișnuit, în fiecare an aruncăm o privire peste ocean și analizăm ținutele vedetelor de la marile evenimente. Începem anul cu Globurile de Aur, una dintre cele mai importante gale din industira filmului și televiziunii. Ediția cu numărul  75 de anul acesta a avut loc la Los Angeles și a fost marcată de teme, precum hărțuirea sexuală, intimidare și discriminare. După mai multe luni în care Hollywoodul a fost zguduit de scandaluri legate de comportamentul neadevcat al unor regizori, mai multe vedete s-au îmbrăcat în negru în semn de prostest.

CÂȘTIGĂTORI

Oprah Winfrey a primit un premiu pentru întreaga activitate, devenind astfel prima femeie de culoare care primește acest premiu. Actriţă, producătoare de filme şi de televiziune şi managerul propriului post de televiziune (OWN), Winfrey, 63 de ani, a fost răsplătită pentru faptul că este un model pentru femei şi o persoană care a promovat personaje feminine puternice.

Filmul „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” a fost recompensat cu Globul de Aur pentru cel mai bun film la categoria dramă şi a devenit, alături de serialul TV „Little Big Lies”, câştigătorul serii, cu nu mai puţin de patru statuete. Cel mai bun film la categoria comedie sau musical a fost „Lady Bird“, iar coproducţia franco-germană „In the Fade”, regizată de Fatih Akin, a fost considerată de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood cel mai bun film străin. Gary Oldman a plecat acasă cu premiul pentru cel mai bun actor într-o dramă, iar Guillermo del Toro a câștigat premiul pentru cel mai bun regior cu al său “The Shape of Water“.

ȚINUTE

Din punct de vedere al ținutelor, gala a fost una specială și asta pentru că majoritatea actorilor au ales să poarte negru, în semn de protest față de scandalul legat de hărțuirea sexuală. Vizual, totul a arătat foarte bine alături de decor și covorul roșu, mai degrabă omogen și plăcut. Sperăm ca anul viitor gala să redevină un punct de reper, inspirație și curaj, așa cum ne-a obișnuit.

Noah Schnapp

Globurile de Aur

Actorul de 13 ani din serialul Stranger Things a arătat foarte bine în ținuta sa Balmain. Ori a avut un stilist foarte inspirat, ori puștiul chiar are gusturi. Cert este că, dintre toate ținutele, a lui Noah mi-a plăcut cel mai mult. Ținuta compusă din costumul la doi nasturi, papionul supradimensionat și pantofii loafer a fost completată perfect de o eșarfă din satin. În plus, atitudinea și postura oferă puncte în plus. Dacă o ține tot așa, cu sigurață are șanse să devină un reper în materie de stil.

Sterling K. Brown

Globurile de Aur

Câștigătorul Globului de Aur a avut o ținută interesantă și foarte bună, deși nu perfectă. Fracul din catifea, combinat cu pantofii de lac oferă un efect plăcut și elegant, și da, nu foarte ușor de realizat. Dacă pantalonii ar fi fost cu măcar doi centrimetri mai scurți și mai strâmți, totul ar fi fost perfect. În plus, ceasul mi se pare din cu totul alt film, mai ales că este și în contrast cu întreaga ținută, și astfel dezechilibrează întregul ansamblu. Totuși, alăturarea de materiale și texturi merită aplaudată.

Common

Globurile de Aur

Rapperul Lonnie Rashid Lynn Jr. se află și el pe lista vedetelor bine îmbrăcate. Costumul Armani îi vine ca o mănușă iar broșa în formă de libelulă de la Tiffany & Co. vine să completeze perfect ținuta. Și în acest caz mi-ar fi plăcut să văd o pereche de pantaloni ceva mai cambrați, însă întreg ansamblul arată bine, așa că poate fi ușor trecut cu vederea.

Timothee Chalamet și Armie Hammer

Cei doi sunt un exemplu viu că două ținute se pot pune în valoare una pe cealaltă dacă sunt puse împreună. Timothee poartă un costum Berluti la care a asortat o pereche de botine negre lucioase, iar Armie poartă un costum Armani accesorizat cu o butonieră foarte chic. Nici una dintre ținute nu este perfectă și nici nu ies prea mult în evidență însă, puse împreună arată foarte bine.

Chris Hemsworth

Globurile de Aur

La capitolul ținute mai puțin inspirate îl regăsim pe cel care îi dă viață zeului Thor. Deși ținuta în sine avea mari șanse să apară printre cele bune, câteva detalii au ruinat întreaga imagine. Costulmul din brocart este unul foarte frumos, dar și pretențios. Dacă nu este foarte bine croit, tinde să pară șifonat și neîngrijit. Același lucru i s-a întâmplat și lui Chris. Nici pantalonii și nici sacoul nu sunt croite pe măsura lui, motiv pentru care întreaga ținută pare șifonată. Nu mai vorbim despre manșeta cămășii care nu se vede absolut deloc sau de nasturii descheiați până la buric. Deci da, o ținută bună poate fi ruinată foarte ușor.