Așa l-a botezat George pe robot: „idiotul perfect”. În realitate îl cheamă Escu. „În grijă” îl are Costin Răileanu, care, după s-a exprimat și el, se ocupă să îi mai ofere puțină inteligență.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Nu degeaba George a fost puțin ironic la adresa robotului Escu, fiindcă deocamdată nu este în stare de multe lucruri. Este o atracție fascinantă, desigur! Dar pentru moment tot ce poate face este să se ocupe de ospitalitate sau să răspundă la unele întrebări pentru distracția publicului.

Deci nu vă faceți griji că va deveni Terminatorul T-800 prea curând, fiindcă în spatele lui tot oamenii se află la butoane… deocamdată. La baza inteligenței lui Escu se află o bază de date, iar în funcție de ce întrebări aude și înțelege de la oameni, el extrage anumite răspunsuri pe baza unor cuvinte cheie și algoritmi.

Chiar dacă arată umanoid, în interior este compus doar din componente de PC, sau mai bine zis din două PC-uri. Unul implică partea motorie a robotului, adică mișcările sale propriu zise. Fie atunci când gesticulează în timpul unui argument ori când își mișcă capul. Cel de-al doilea calculator se ocupă de sunet și de sistemul de operare. Pentru tableta din „pieptul” său și robotică rulează pe sistemul de operare Ubuntu, iar pentru partea de servere funcționează pe Windows. Să înceapă glumele cu bluescreen! Ca să fim și mai preciși, mai are un mic calculator care îl ajută să printeze anumite lucruri.

Per total câtărește 140 de kilograme și poate ajunge la o viteză maximă de 5 km/h. Iar în cazul în care erați curioși să aflați câți mAh are, sau altfel spus cât ține bateria, ei bine sunt două situații. Cât nu merge și doar vorbește cu oamenii, rezistă până la 8 ore. Dar dacă trebuie să facă ture de sală și să se plimbe printre oameni de exemplu, rata de viață zilnică scade la 6 ore.

Tot ce ni s-a prezentat despre robot chiar a fost foarte interesant, dar acum nu am să stau să dau ”spoilere” la tot ce a aflat George, așa că te invit în clipul de mai sus ca să afli tot despre Escu, direct de la sursă.

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.