Șase trenduri pentru toamnă în 2017

Am amânat pe cât posibil acest articol, dar iată că zilele de vară se împuținează și anotimpul cu tulburel și pastramă vine peste noi cu repeziciune. Afară încă este cald, însă calendarul prezentărilor și colecțiile din magazine spun clar – pregătește-te de toamnă!

Asta înseamnă că este timpul să ne gândim serios la garderoba sezonului frunzelor galbene și cărămizii. Încă de la început, avem ocazia să mai punem un strat de haine pe noi și asta m-ar bucura peste măsură, dacă nu ar veni precipitațiile tomnatice ca să-mi strice ploile vestimentare. Ziua este cald și plăcut, iar seara trebuie doar să iei o jachetă cu tine ca să nu tremuri de frig. Pentru ținutele adecvate sezonului am o grămadă de idei și de sugestii, dar cred că ar fi mai indicat să încep cu trecerea în revistă a ținutelor pentru toamna lui 2017. De la gulere de blană și până la haine supradimensionate, iată cele șase tendințe pe care trebuie să le deprinzi anul acesta, înainte ca frunzele să devină ruginii și cerul plumburiu.

Jachetele Matlasate

Un articol vestimentar cândva dedicat bancherilor și aristocraților englezi, jacheta matlasată va fi în toate magazinele, în diferite forme. Deși există multe modele, unul singur este cel original: jacheta Husky. Ținuta a fost inventată de Stephen Guylas, un colonel american de origine ungară, stabilit după pensionare în Tostock, un orășel din Suffolk, Marea Britanie. Jacheta Husky poate fi recunoscută după croiala pătrată și după aerisirile laterale, închise cu capse. Succesul creației colonelului a dus la apariția de numeroși imitatori, care au făcut ceva bun la viața lor, prin diversificarea modelelor.

Acest model de jachetă este foarte potrivit toamnă, fiindcă este subțire și ușoară, dar suficient de călduroasă pentru a face față serilor cu temperaturi ceva mai puțin generoase. În plus, haina inventată de ofițerul maghiaro-american este și impermeabilă.

Jachetele cu guler de blană

E clar că toamna e sezonul jachetelor, deoarece după 1 septembrie ținutele de vară au nevoie de un mic update pentru zilele mai răcoroase și mai ploioase. Nu e de mirare, deci, că majoritatea ținutelor au în centru jacheta. La început de sezon, când temperaturile sunt încă generoase, jacheta bomber și cea matlasată sunt vedetele. Însă, când vremea se răcește și mai pronunțat, intră în scenă jacheta de piele cu guler de blană. Am tot văzut-o pe podiumuri, deci este este foarte posibil să fie și anul acesta la loc de cinste.

Pentru mulți, blana din jurul gulerului este singura formă accepată. Deși blana nu s-a demodat niciodată, în zilele noastre este purtată din ce în ce mai rar și mai discret. Cele mai populare modele cu acest tip de guler sunt jachetele tip aviator din piele, urmate de paltoane.

Roșul, posibila culoare a sezonului

Pentru mine, roșul nu intră nici măcar în top 10 când vine vorba de preferințe în materie de culori. Cei pentru care roșul este culoarea preferată sunt de regulă persoane extrovertite, optimiste și foarte curajoase. În plus, oamenii îmbrăcați precum Moș Crăciun doresc să fie mereu sufletul petrecerii sau al oricărei reuniuni de oameni în general. Doar să nu-l poarte pe la înmormântări, desigur. Roșul strigă mai tare decât orice „Vreau atenție!“

Așadar, un motiv în plus pentru cei care includ în orice ținută măcar un element roșu. Anul acesta, culoarea sângelui se preconizează a fi printre vedete, susțin unii comentatori de fashion.

Pantalonii drepți

Vara aceasta mi-a fost dat să văd o mulțime de bărbați purtând jeanși mai mulați decât ai fetelor, dar și pantaloni exagerat de scurți. Acid sulfuric pe biata mea retină, cu alte cuvinte. Din fericire, toamna 2017 vine cu o schimbare. Cel puțin pe podium. Pantalonii cu croi drept s-au întors de câteva sezoane, dar nu au reușit să acapareze vitrinele magazinelor. Nu sunt nici eu adeptul pantalonilor drepți, dar îi prefer în schimbul celor foarte mulați pe gambe.

Hainele supradimensionate

De la tricouri și hanorace până la jachete și pantaloni, hainele cu un număr mai mare par să câștige teren. Popularitatea e ușor de intuit. Aceste haine sunt foarte comode, îți dau mereu senzația de lejeritate și o postură relaxată. Dar dacă exagerezi riști să fii luat drept om al străzii sau să pari proaspăt ridicat din pat, în cel mai bun caz. Deci nu îți compune ținute exclusiv din haine supradimensionate. Trucul este să combini un element supradimensionat cu altele pe măsura ta corectă. De exemplu, la o pereche de blugi drepți (nu skinny), asortează un tricou supradimensionat lung ori un hanorac cu mâneci lungi și glugă supradimensionată.

Nostalgia anilor ’80-’90

trenduri

Toamna continuă nostalgia anilor 80-90 și vine să combine aproape toate trendurile mai sus amintite aici. În acele vremuri, moda s-a inspirat cel mai mult din vestimentația artiștilor de pe scenă. Pe final de Război Rece, toți se voiau echipați ca Michael Jackson și MC Hammer ori se inspirau din stilul băieților de cartier ce cântau hip-hop pe după blocurile gri. Hainele supradimensionate și cele sport erau la mare căutare, iar cine voia să rupă gura târgului își trântea pe umeri o jachetă cu logo clasice și haine colorate-pastel, fără nuanțe stridente. În 2017, sper totuși să asist la o fuziune ceva mai inspirată, deoarece moda acelor ani nu mi se pare chiar cea mai frumoasă din istorie.

trenduri

Ținuta mea: Jachetă și jeans Zara, tricou Givenchy, pantofi Nike, ochelari Ray-Ban