Ai visat şi tu măcar o dată să te ridici către nori într-un costum ca al legendarului Iron Man, sunt sigură de asta. Însă acum fantezia a devenit realitate şi se numără printre cele cinci chestii cool din această ediţie. Un inventator îndrăzneţ a transformat ceea ce până de curând părea un dispozitiv din viitorul îndepărtat într-un prototip care chiar funcţionează.

Un alt inovator, cu spirit ceva mai sensibil, şi-a concentrat talentul într-o masă care aminteşte de o altă legendă, de data asta desprinsă din mitologia elenă. Masa care poartă numele nefericitului Sisif trasează cu o bilă de oţel tot felul de modele suprarealiste pe nisip, chestie pe care e în stare să o ducă la infinit.

Iar niște puști creativi de-ai noștri l-au conceput pe Sunee, un senzor care măsoară expunerea la soare. Acesta urmează să fie de fapt o șapcă inteligentă ce monitorizează expunerea la radiații UV a copiilor, folosind aplicația asociată pentru a informa părinții. Expunerea excesivă la soare în timpul copilăriei sporește riscul cancerului de piele la maturitate, de unde nevoia dezvoltării unor măsuri multiple de protecție și monitorizare. Aplicația va crea un profil al expunerii la radiații, crescând gradul de conștientizare a riscurilor asociate și a măsurilor preventive disponibile.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Ca de obicei, pentru mai multe detalii ia şi verifică linkurile de mai jos:

  1. Sysiphus 
  2. Mănăstirea misterelor
  3. Dispozitivul antiprăjire
  4. Costumul lui Iron Man
  5. Îmblânzirea noxelor auto

 

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.